tactica armatei ruse din Ucraina agravează situația pentru statul lor, a spus Vladimir Zelensky/REUTERS foto

Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky constată că tactica armatei ruse agravează situația pentru țara lor.

Acest lucru este menționat în mesajul său video postat pe canalul Telegram al președintelui.

președintele a menționat că trupele de ocupație sunt acum oprite în aproape toate direcțiile.

“Lupte grele în regiunea Harkov. Mai ales grele – sub stafide. Trupele rusești au aruncat deja chiar și oameni din centrele de instruire de acolo. Un contingent absolut nepregătit, oameni care nu pot sta nici măcar o jumătate de oră în luptă”, a spus el.

Zelensky a adăugat că, în sudul Ucrainei, ” armata a oprit ocupanții.”

“Planul inițial al armatei ruse de a pune mâna pe statul nostru a eșuat. Și se simte ca și cum ei nu știu ce altceva să facă cu noi. Se pare că comandanții lor militari nu sunt capabili să ofere conducerii lor politice altceva decât tactici crude și eronate pentru a ne epuiza, pentru a epuiza Ucraina”, a spus el.

Președintele a adăugat că nu se întâmplă nimic, cu excepția atacurilor constante asupra civililor din orașele pașnice și a distrugerii infrastructurii non-militare.

“Dar această tactică a armatei lor agravează doar situația pentru statul rus, duce la noi și noi sancțiuni distructive. Încurajează noii participanți să se alăture coaliției noastre anti-război, ne permite să unim chiar și astfel de state care au încercat întotdeauna să rămână neutre pentru a pune presiune asupra Rusiei”, a spus Zelensky.

Amintiți-vă că dimineața devreme, pe 24 februarie, trupele ruse au intrat în Ucraina. În primul rând, inamicul a bombardat instalațiile militare și apoi a atacat așezările pașnice, în special Kiev, Kharkiv, Chernihiv, Nikolaev și Mariupol.Vladimir Zelenski a spus că singura șansă pentru Rusia de a reduce daunele cauzate de greșelile sale sunt negocierile semnificative privind pacea și securitatea pentru statul ucrainean.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.