UE a înghețat activele rusești cu aproape 14 miliarde de euro/foto de ReutersUE a înghețat activele Rusești pentru aproape 14 miliarde de euro/Reuters foto

Comisarul european pentru Justiție, Didier Reynders, a enumerat principalele țări în ceea ce privește activele rusești înghețate în Uniunea Europeană (UE) – printre care Germania, Franța, Austria, Irlanda, Belgia și Luxemburg.

declarația lui Reynders este citată de șeful biroului președintelui, Andrey Ermak.

În special, se remarcă faptul că ponderea acestor șase țări reprezintă aproximativ 13 miliarde de euro din aproape 14 miliarde de euro din activele rusești înghețate în Uniunea Europeană. În acest sens, Reynders a criticat statele membre ale UE înghețarea activelor rusești în volum insuficient.

Există șase state membre care fac această activitate (blocarea activelor – n. r.) avem o situație în care unele țări membre ne oferă o mulțime de informații, altele, dimpotrivă, foarte puține, a subliniat comisarul european.

Înainte de aceasta, Reynders a declarat că UE va adopta o directivă în octombrie care va permite confiscarea bunurilor confiscate ale Federației Ruse în cazul eludării sancțiunilor.

al șaptelea pachet de sancțiuni împotriva Federației Ruse

La 15 iulie, Comisia Europeană a aprobat o propunere comună pentru un nou pachet de măsuri pentru păstrarea și consolidarea eficacității a șase pachete cuprinzătoare și fără precedent de sancțiuni împotriva Rusiei.

Cel de-al 7-lea pachet prevede introducerea unei interdicții privind importul de aur rusesc, consolidând în același timp controlul exporturilor asupra bunurilor cu dublă utilizare și a tehnologiilor avansate.

Citește și:  Războiul sancțiunilor UE-Rusia: lunile următoare vor fi decisive-WSJ Războiul sancțiunilor UE-Rusia: lunile următoare vor fi decisive – WSJ  fiecare al doilea German nu acceptă sancțiuni anti - ruse-sondaj Fiecare al doilea German nu acceptă sancțiuni anti – ruse-sondaj fără sancțiuni, Rusia ar fi mâncat Ucraina-Borrel Fără sancțiuni, Rusia ar fi mâncat Ucraina-Borrel

De asemenea, noi măsuri ar trebui să consolideze cerințele de raportare pentru a consolida măsurile de înghețare a activelor în UE.

La 16 iulie 2022, fost ministru lituanian al Apărării și fost ministru de Externe Linas Linkevicius a criticat politica de sancțiuni a UE. El a spus că UE a trimis mai mulți bani Rusiei pentru gaz și petrol decât Ucrainei pentru ajutor.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.