Philip Karber/fotografie din pagină twitter.com/Ozeukes

În cursul unei invazii ruse la scară largă, problema înarmării Ucrainei ar trebui rezolvată prin furnizarea de către țări terțe a tipurilor sovietice de sisteme de aviație și sisteme de apărare aeriană, care ulterior vor fi înlocuite cu noi eșantioane din Statele Unite.

Acest lucru a fost declarat într-un comentariu pentru Guildhall de Philip Karber, Doctor în științe Politice, președinte al Fundației Potomac din America.

“Există două aspecte (în ceea ce privește furnizarea de arme – UNIAN). Cred că în primul rând armata ucraineană trebuie să obțină aviație. De exemplu, dacă ați găsit un avion pentru mine în țările vecine, l-aș atașa cel puțin la un tractor, dar l-aș aduce în Ucraina. Cred că acest lucru este important pentru tine acum. Același lucru este valabil și pentru armele antirachetă, care nu sunt disponibile în Statele Unite, dar le puteți obține din nou din țările vecine. Aceasta este ceea ce trebuie făcut în cel mai scurt timp posibil. Da, s-ar putea să vă coste un ban, dar ceea ce avem, avem. Aceasta este, de asemenea, o prioritate, ca și pentru mine”, a spus el.

“Al doilea aspect se referă doar la majoritatea Ucrainei, care nu este încă ocupată și nu există operațiuni militare pe ea. În aceste teritorii trebuie să întăriți forțele teritoriale de apărare. Acest lucru se aplică atât orașelor mari, cât și satelor mici de pe marginea drumului – trebuie să plasați arme și muniții peste tot. În mod ideal, obțineți chiar arme antitanc pentru TRO. Voi face tot posibilul pentru a accelera primirea acestui ajutor. Apărarea teritorială ar trebui să devină puternică, trebuie să aibă ceva mai serios decât armele”, a spus Dr.Karber.

“În ultimii trei ani, am făcut lobby pentru furnizarea de avioane americane F-15 pentru Ucraina. Aceasta este o aeronavă bună din punctul de vedere al unei unități de luptă, funcționează bine atât în aer, cât și la sol, dar este nevoie de ani de zile pentru a învăța cum să o controlați. În situația actuală, Mig-29 este potrivit pentru apărarea aeriană, iar pentru atacarea aeronavelor, dacă este posibil, SU-25 va face. În plus, există și țări care au elicoptere de atac MI-24. Trebuie să inițieziun dialog între aceste țări și Statele Unite, deoarece acestea din urmă au elicoptere Apache mai asemănătoare decât piloții care știu să le zboare și, în același timp, aceste elicoptere sunt în rezerva lor. Drept urmare, le vom oferi elicopterele noastre americane de atac, iar acestea, la rândul lor, vă vor oferi propriile lor (MI-24 – UNIAN). Aceeași situație este și cu Black Hawk (elicoptere de atac – UNIAN) și Mi-8 similare”, a subliniat președintele Fundației Potomac.

“Același lucru este valabil și pentru sistemele de apărare aeriană. Aveți nevoie exact de probele sovietice de apărare aeriană pe care le au acum multe țări ale lumii. Este mai dificil cu C-300, deoarece este mai problematic să le înlocuiți cu ceva. Patriotul nostru (Sistemul de apărare antirachetă – UNIAN) nu este doar destul de lent și scump, deci nu sunt suficiente nici pentru armata noastră, ca să nu mai vorbim de furnizarea de aliați. Aliații nu vor dori să renunțe la Patriotul lor, iar alte țări nu vor dori să renunțe la S-300, deoarece este foarte dificil să le înlocuim cu ceva. Dar există și altceva, aceștia sunt” predecesorii ” C-300, care servesc drept apărare aeriană – SA-6( SAM “Cube”), sa-10S, SA-11C(sisteme de rachete antiaeriene-ed.). Forțele teritoriale de apărare au nevoie de lansatoare de grenade antitanc de mână și lansatoare de grenade suedeze Carl Gustaf, dintre care, de exemplu, există mii în țările Baltice. În ceea ce privește RPG-ul, este un RPG-7 al oricărui model de ultimă generație. Obțineți cât mai mult posibil și transferați-l forțelor TRO”, a spus Philip Karber. 

anterior, un număr de deputați ai Parlamentului European a declarat că, în contextul refuzului țărilor NATO de a introduce o zonă de interdicție aeriană peste Ucraina, prioritatea activității țărilor occidentale ar trebui să fie consolidarea apărării aeriene și antirachetă a Ucrainei.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.