Vladimir Zelensky/fotografie president.gov.ua

În seara zilei de 10 martie, Președintele Vladimir Zelensky a înregistrat un mesaj video către poporul ucrainean, în care a vorbit despre blocada lui Mariupol de către ocupanți.

“În ciuda faptului că trupele rusești nu au încetat focul, am ordonat totuși să trimit un convoi de camioane pentru Mariupol – cu alimente, apă și medicamente. Dar invadatorii au lansat un atac de tanc pe acest coridor de” viață ” pentru locuitorii din Mariupol. Au făcut-o conștient, pentru că au primit un ordin clar de a ține ostatic Mariupol șibate joc de el. Bombardarea constantă, bombardarea constantă. Astăzi au distrus clădirea Departamentului principal al Serviciului de urgență de Stat din regiunea Donetsk. A fost chiar lângă această clădire, care a fost locul unde locuitorii Mariupol s-au adunat pentru evacuare”, a spus el.

Zelensky a numit ceea ce se întâmpla “teroare absolută.”

“Teroare sfidătoare. De la teroriști experimentați. Lumea ar trebui să știe asta. Trebuie să recunosc. Cu toții avem de-a face cu un stat terorist. Dar orice ar fi, vom încerca! În mod constant! Vom continua încercările noastre de a aduce la Mariupol ajutorul de care poporul nostru are nevoie atât de mult”, a spus președintele.

El a reamintit că ocupanții fac totul pentru a înșela poporul nostru în orașele asediate.

“Blochează comunicarea. Nu te lasă să știi informațiile. Statul face totul pentru a ajuta orașul nostru. Totul pentru a spune rezidenților Mariupol: ne luptăm. Și nu vom abandona această luptă. Prin urmare, dacă puteți vorbi cu rezidenții Mariupol, scrieți-le, vă rugăm să răspândiți adevărul. Amintește-le că Ucraina este cu ei din toată inima. Și face totul pentru a opri tortura orașului”, a adăugat Zelensky.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.