două rachete de croazieră au fost înregistrate peste centrala nucleară Khmelnitsky/photo UNIAN

Pe 25 aprilie, la ora 08:10, două rachete de croazieră lansate de armata rusă au fost înregistrate peste rezervorul de răcire al centralei nucleare Khmelnitsky.

Acest lucru este raportat de către serviciul de presă al Energoatom.

Este raportat că rachetele zburau probabil spre orașele Rivne sau Zdolbunov.

“Forțele armate ruse bombardează din nou fără minte teritoriul Ucrainei, eliberând rachete de croazieră și alte rachete strategice și tactice în cea mai critică apropiere de instalațiile nucleare. Acesta este un alt act de terorism nuclear, care a crescut de la începutul agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei. Agresiunea rusă în Ucraina trebuie oprită cât mai curând posibil. La urma urmei, întreaga lume este în pericol – sub amenințarea unei alte catastrofe nucleare!”,- se spune în mesaj.

După cum a raportat UNIAN, în timpul unei invazii militare pe scară largă a Ucrainei, invadatorii ruși au preluat controlul asupra a două instalații nucleare–centralele nucleare de la Cernobîl și Zaporozhye. În special, invadatorii au confiscat centrala nucleară de la Cernobîl în prima zi a invaziei, pe 24 februarie, și centrala nucleară Zaporozhye – pe 4 martie.

La 11 martie, 11 angajați ai Corporației nucleare de stat ruse Rosatom au ajuns la centrala nucleară Zaporizhia pentru a “evalua” siguranța nucleară și a radiațiilor după bombardarea și confiscarea stației, precum și pentru a “asista” la reparații

la 31 Martie, Agenția de Stat pentru gestionarea zonei de Excludere a anunțat începutul retragerii ocupanților de pe teritoriile centralei nucleare de la Cernobîl.

Începând cu 16 aprilie, centrala nucleară Zaporozhye este încă sub controlul ocupanților. O echipă de reprezentanți ai corporației nucleare ruse Rosatom a ajuns la stație pentru a înlocui echipa anterioară.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.