în” DNR “amenință să execute apărătorii” Azovstal “/luptător al regimentului Azov Dmitry Kazatsky

Militanții ” DNR “amenință să execute apărătorii capturați ai Mariupolului, evacuați din”Azovstal”.

rusă Interfax scrie despre acest lucru cu referire la “Ministrul Justiției al RPD” Yuri Syrovatko.

Teroristul a spus că militanții intenționează să încerce soldații ucraineni capturați, inclusiv apărătorii lui Azovstal.

“Pot spune în prealabil că printre cei care se află în arest, există astfel de persoane cărora li se va acorda pedeapsa cu moartea. Conform Codului Penal al RPD, aceasta este pedeapsa cu moartea”, a spus Syrovatko.

Reamintim că pe 17 mai, Ministerul Apărării al Ucrainei a anunțat începutul unei operațiuni de salvare a apărătorilor Mariupol blocați pe teritoriul uzinei Azovstal.

Potrivit Ministerului Apărării, 53 de persoane rănite grav au fost evacuate din Azovstal la o unitate medicală din Novoazovsk pe 16 mai. Alte 211 de persoane au fost duse la Elenovka prin coridorul umanitar.

Agenția de știri Reuters, citând martori, a raportat că cel puțin 7 autobuze cu apărătorii ucraineni ai Mariupol au părăsit Azovstal. 

Citește și:  Danilov a spus că rușii nu torturează militarii evacuați din Azovstal Danilov a spus că rușii nu tortura militare evacuate din Azovstal  copiii au fost în mod constant foame: soția unui militar cu un copil a trăit 65 de zile pe Azovstal “Copiii au fost în mod constant foame”: soția unui militar cu un copil a trăit timp de 65 de zile pe Azovstal  există noi detalii despre misiunile eroice ale elicopterelor Forțelor Armate ale Ucrainei către Mariupol Au apărut noi detalii despre misiunile eroice ale elicopterelor Forțelor Armate ale Ucrainei la Mariupol când va fi posibil să se întoarcă apărătorii lui Azovstal din captivitate când va fi posibil să se întoarcă apărătorii lui Azovstal din captivitate

Pe 18 mai, Mikhail Podolyak, consilier al șefului biroului președintelui, a declarat că procesul de evacuare a apărătorilor Azovstal continuă și este dificil.

Pe 20 mai, comandantul regimentului Azov, locotenent-colonelul Denis Prokopenko, și-a exprimat speranța într-un mesaj video că eroii morți din Azovstal vor fi îngropați cu onoruri în viitorul apropiat.

pentru a-i întoarce acasă, va fi efectuată o procedură de schimb pentru prizonierii de război ruși.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.