situația din Mariupol este critică/REUTERS photo

Viceprim-ministru-Ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar Irina Vereshchuk afirmă că evacuarea populației din Volnovakha și Mariupol din regiunea Donetsk a eșuat din nou.Vereshchuk a raportat acest lucru în timpul unui mesaj video publicat de Biroul președintelui pe rețeaua socială Facebook.

“Din păcate, trebuie să spun ceea ce nu am reușit să spun. Direcția Volnovakha este Pokrovsk. Începând cu 5 martie inclusiv, încercăm să deschidem acest coridor umanitar și am eșuat”, a spus Vereshchuk.

În același timp, ea a spus că șeful administrației militare-civile din regiunea Donetsk, Pavel Kirilenko, pe cont propriu, “face lucruri aproape imposibile, ajută oamenii în ciuda interdicției, iresponsabilitatea celor care ar fi trebuit să-și asume responsabilitatea.”

“Cea mai mare durere a noastră, despre care nu pot păstra tăcerea, voi vorbi în fiecare minut, în fiecare oră voi face apel la întreaga lume: ajutați-l pe Mariupol, există o adevărată catastrofă umanitară acolo. Nu am reușit să ducem nici măcar o încărcătură umanitară acolo astăzi, pentru a unsprezecea oară. Nici apa, nici medicamentele, nici mâncarea nu au ajuns la oamenii care au fost sub bombardament total în ultima zi la rând”, a subliniat Vereshchuk.

După cum a raportat UNIAN mai devreme, pe 9 martie, invadatorii ruși au lansat o grevă de artilerie asupra unei maternități din Mariupol. La momentul bombardamentului erau femei însărcinate, copii și personal medical. 

Începând cu 9 martie, 1.300 de locuitori din Mariupol au murit deja în timpul genocidului de blocadă al Federației Ruse.

pe 10 martie, bombardarea Mariupolului de către ocupanții ruși a continuat. Shells se încadrează în clădiri rezidențiale și nu numai.

încercările anterioare de evacuare din Mariupol au fost, de asemenea, nereușite.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.