captură de ecran din videoclip

Apărarea teritorială a Bashtanka din regiunea Mykolaiv a reușit să recupereze trei complexe antiaeriene de rachete și tunuri (ZRPC) “Pantsir-S1” de la ocupanții ruși.

Costul unei unități de echipament militar este estimat la 20 de milioane de dolari, după cum scrie jurnalistul Yuri Butusov pe Facebook, abilitatea forțelor de apărare ucrainene din Bashtanka a salvat centrul țării de o descoperire bruscă a coloanelor militare rusești.

“Un raport de la Bashtanka – Orașul gloriei militare ucrainene, un loc al eroismului, unde vor exista monumente maiestuoase pentru piloții avioanelor și elicopterelor de atac ucrainene și soldații TRO, a căror abilitate și sacrificiu au salvat Ucraina Centrală de la descoperirea rapidă a coloanelor rusești”, a remarcat jurnalistul.

Potrivit acestuia, în Bashtanka se află sistemul rus de apărare antirachetă Pantsir-S1, care a fost doborât de apărătorii ucraineni în timpul înfrângerii coloanelor trupelor rusești.

“Aici, sub Bashtanka, se află faimosul complex de rachete antiaeriene și tunuri rusești Pantsir-S1. Printr-un miracol, nu a fost tras în afară pentru metal. Rachetele și o parte a radarului au supraviețuit. Este clar că rușii au reușit să elibereze două rachete. Coloanele rusești au fost înfrânte în bătăliile din 27 februarie – 12 martie”, a spus Butusov.

El a adăugat că încă două “cochilii” întregi, potrivit locuitorilor locali, au rămas intacte și au mers la APU.

“localnicii spun că soldații ucraineni au luat încă două cochilii întregi intacte”, a remarcat Butusov.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.