fotografie volynnews.com

Astăzi, Batalionul de răspuns operațional” Lutsk ” are mai mult de opt mii de voluntari, dintre care majoritatea au experiență militară. Prin urmare, dacă soldații din Belarus îndrăznesc în cele din urmă să pună piciorul pe pământul ucrainean, se vor confrunta cu o rezistență nemiloasă aici.

Comandantul formării voluntare a comunității teritoriale a orașului Lutsk numărul 1, șeful GF “Gărzile Ordinului”, locotenent-colonelul Alexander Tivodar, a povestit despre acest lucru în aerul TSN ca parte a teletonului național #UAAZOM.

El a reamintit că formarea voluntară “gardienii ordinii”, pe baza căreia a fost creat Batalionul Lutsk de la începutul războiului, a fost formată și din cauza atacurilor militare ale Rusiei – în 2014. “Garda de ordine “a apărut, în special, datorită fondatorului Fundației” numai împreună”, actualul deputat al Poporului din Lutsk Igor Palitsa.

“Datorită asistenței sale active, atât în 2014, cât și acum am primit echipamentul adecvat, armele și, de asemenea, lucrăm împreună și suntem bine pregătiți”, a subliniat Alexander Tivodar.

Potrivit acestuia, dacă nu ar fi fost activitățile distructive ale fostului președinte Petro Poroșenko, astăzi formațiunile de voluntari din Ucraina ar fi mult mai bine dezvoltate.

În ceea ce privește scopul ocupanților ruși, potrivit lui Alexander Tivodar, acesta a rămas neschimbat – confiscarea Kievului cu răsturnarea ulterioară a puterii în stat. Cu toate acestea, datorită rezistenței eroice a ucrainenilor, situația este nivelată și stabilizată, iar Statul Major General și Președintele Ucrainei Vladimir Zelensky urmează un plan ferm de a neutraliza inamicul și de a elibera teritoriul de inamic, șeful Batalionului Lutsk este convins.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.