sirene de raid aerian/fotografie ua.depositphotos.com

Sirenele frecvente de raid aerian au devenit deja o parte integrantă a vieții ucrainenilor. UNIAN va răspunde la principalele întrebări despre sirenele de alarmă: de ce sună atât de des, de ce nu se întâmplă nimic după ce alarma este anunțată și cine pornește sirenele. Când răspundem, ne vom concentra asupra situației de la Kiev.

câte sirene există la Kiev și unde se află

Sirenele sunt situate pe acoperișurile întreprinderilor din Kiev. În capitală sunt aproximativ 150. Sunetul sirenei se formează atunci când volanele mari sunt derulate de un motor electric. Sistemul de sirene din capitală și multe alte orașe nu a fost actualizat de mai bine de 50 de ani. În 2022, a fost planificată trecerea la alerte digitale, dar autoritățile nu au avut timp să schimbe sistemul înainte de război.

cine pornește sirenele și când

Sirena este pornită de însoțitorul Centrului de control, care este prezent la fața locului non-stop. Informațiile despre activarea sirenei sunt trimise de Forțele Aeriene AFU în cel mult trei minute de la detectarea amenințării.

De ce sirenele nu sunt auzite în toate raioanele din Kiev

Zona acoperită de sirenele orașului este mică, deoarece nu a fost actualizată de mulți ani. De la instalarea sistemului de alertă, au apărut multe zone rezidențiale noi. Situația este aceeași în alte orașe din Ucraina. Ucrainenii care nu aud sirena pot instala aplicația” Air Alert ” pe telefonul lor.

de ce sirenele pornesc atât de des

Alexey Arestovich a explicat la unul dintre briefing-uri că o alertă aeriană nu înseamnă întotdeauna că rachetele zboară către orașul sau regiunea dvs. Uneori este pornit după detectarea rachetei, când direcția rachetei este aproximativ clară, dar nu este clar unde va lovi.

care sunt tipurile de semnale de sirenă

sirena de avertizare – un semnal sonor constantă uniformă durată 7 secunde. În acest caz, trebuie să porniți radioul sau televizorul și să ascultați instrucțiuni suplimentare.

semnal de alarmă generală – un sunet lung care crește și scade, durează cel puțin 1 minut și se repetă de 2-3 ori. După aceasta, trebuie să mergeți la adăpost.

semnal de anulare alarmă -o scurtă alarmă de 5 secunde care sună după alarma generală.

cât durează de la semnal la atac

În cazul unei lovituri de rachete, este puțin probabil ca sistemul de apărare aeriană să aibă timp să identifice racheta. Atunci nu vor avea timp să pornească sirena înainte de impact. Cu toate acestea, în timpul unui raid aerian, avioanele sunt detectate în avans, iar sirenele sunt eficiente cu ele. La Kiev, timpul aproximativ al atacului este de 10-30 de minute după semnalul sirenei.

Ați putea fi, de asemenea, interesat de știri:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.