Transnistria nu este Federația Rusă/fotografie de Alexey Kravtsov, UNIAN

Consilierul șefului biroului președintelui Mikhail Podolyak a spus că conducerea Ucrainei înțelege riscurile din Transnistria, astfel încât în regiunile Odessa și Vinnytsia “totul este gândit” din punct de vedere al apărării.

el a declarat Acest lucru în aerul teledonului de informații.

“Cea mai înaltă conducere politică și militară a Ucrainei înțelege exact riscurile care există astăzi și pe care Federația Rusă le produce. Am considerat întotdeauna Transnistria ca o rampă de lansare de la care pot exista anumite riscuri pentru noi, pentru regiunile Odesa și Vinița”, a spus Podoliak.

El a subliniat că în aceste domenii “totul este gândit” din punct de vedere al apărării și inteligenței.

“Dar Transnistria nu este Federația rusă, există un anumit contingent de ruși în 1,5-2 mii de oameni, dintre care 500-600 de ruși înșiși, iar restul sunt locali. Și localnicii au fost integrați în Comunitatea Europeană prin Moldova, au profitat de spațiul deschis, s-au putut deplasa prin Moldova, au vândut produse în Moldova”, a explicat consilierul șefului PO.

prin urmare, în opinia sa, pentru Transnistria, implicarea activă în războiul din Ucraina va însemna izolare totală.

“Și, de asemenea, distrugerea unei astfel de enclave, care pe de o parte era o enclavă criminală, iar pe de altă parte – un spațiu deschis, atras în Comunitatea Europeană prin Moldova. Prin urmare, cred că încă ne provoacă mai mult aici, făcând câteva declarații că cineva trage asupra lor acolo. Totul este așa cum face întotdeauna Federația Rusă – tehnologii provocatoare standard, provocatoare în sensul mass-media”, a spus Podolyak.

Citește și:  Ucraina are câteva săptămâni extrem de dificile înainte-Reznikov Ucraina are câteva săptămâni extrem de dificile înainte-Reznikov Rusia pregătește un turneu de presă de propagandă la Mariupol pentru mass-media occidentală pro – Kremlin-GUR Rusia pregătește un “turneu de presă” de propagandă la Mariupol pentru mass-media occidentală pro – Kremlin-Gur Burning in the Kremlin: jurnalistul rus aruncă lumină asupra situației din Transnistria “Burning in the Kremlin”: jurnalistul rus “aruncă lumină” asupra situației din Transnistria

Explozii în Transnistria: ce se știe

Pe 25 aprilie, după-amiaza, au avut loc explozii în clădirea “Ministerului Securității de Stat” din Tiraspol, iar a doua zi Turnul TV a fost aruncat în aer. 

Serviciile secrete ucrainene au publicat un document care atestă implicarea serviciilor speciale ruse în organizarea exploziilor de la Tiraspol.

Potrivit autorilor, incidentele ar trebui să justifice războiul pe teritoriul Ucrainei sau să implice “PMR” în ostilități. Fie ca teritoriu cu o anumită rezervă de mobilizare, fie ca teritoriu din care trupele rusești pot efectua atacuri pe teritoriul ucrainean, cred ofițerii de informații. la rândul său, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că escaladarea în Transnistria vine din partea forțelor “pro-militare” din regiune interesate de destabilizarea securității.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.