Lavrov a declarat cinic că Rusia nu s-a angajat să nu lovească Ucraina/foto REUTERSLavrov a declarat cinic că Rusia nu s-a angajat să nu lovească Ucraina/foto REUTERS

Acordurile de la Istanbul privind exportul de cereale ucrainene nu interzic Moscovei să continue războiul împotriva Ucrainei. Se presupune că ocupanții pot continua să lovească instalațiile militare.

Acest lucru a fost declarat de Ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, în timpul unei conferințe de presă în urma discuțiilor cu Ministrul de Externe al Congo

“Colegii noștri occidentali, în principiu, au devenit deja pricepuți la capacitatea de a prezenta orice știre într-un mod distorsionat, exclusiv în forma în care poate fi folosită împotriva Federației Ruse, ceea ce nu mă mai surprinde”, a spus diplomatul.

Citește și:  dronele inamice au sosit în regiunea Volyn din Belarus - Vk Zapad Dronele inamice au zburat în regiunea Volyn din Belarus-VK “Vest”  Reznikov a spus Ce trebuie făcut pentru munca luptătorilor americani F-16 din Ucraina Reznikov a spus Ce trebuie făcut pentru activitatea luptătorilor americani F-16 din Ucraina

Potrivit acestuia, se presupune că nu există nimic în obligațiile pe care Rusia și le-a asumat care să interzică invadatorilor să distrugă în continuare Ucraina.

“Dacă vorbim despre episodul pe care l-ați menționat și care a avut loc la Odessa, atunci nu există nimic în angajamentele pe care Rusia și le-a asumat, inclusiv în cadrul acordurilor semnate la 22 iulie la Istanbul, care să ne interzică să continuăm o operațiune militară specială, distrugând infrastructura militară și alte ținte militare”, a rezumat Lavrov.

grevă rusă pe portul Odesa – ceea ce este cunoscut

La 22 iulie, la Istanbul a fost semnat un acord privind deblocarea a trei porturi Ucrainene pentru exportul de cereale și alte produse agricole. 

Contractul este valabil 120 de zile, cu posibilitatea prelungirii. Acesta afirmă că controlul asupra porturilor Odessa, Chernomorsk și Pivdenny rămâne în întregime în Ucraina. Navele trebuie să se deplaseze de-a lungul rutei aprobate de părți fără escortă militară, dar este prevăzută inspecția navelor care merg în Ucraina pentru prezența armelor. 

A doua zi după semnarea Acordului, trupele ruse au atacat Odessa cu patru rachete. Ca urmare a bombardamentelor, sunt răniți, infrastructura portului maritim comercial Odessa este deteriorată. Când rachetele rusești au atacat portul, cerealele așteptau să fie expediate acolo, dar depozitarea cerealelor nu a fost deteriorată.

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a declarat că atacul cu rachete asupra portului Odessa este o scuipă a președintelui rus Vladimir Putin în fața președintelui turc Recep Erdogan și a secretarului general al ONU Antonio Guterres.

La câteva ore după atacul rusesc asupra portului Odessa, unde cerealele așteptau să fie expediate, ONU a reacționat la crima rușilor. Secretarul General al ONU Antonio Guterres ” a condamnat fără echivoc grevele de pe portul ucrainean Odesa.” 

Ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, a declarat la scurt timp după bombardament că au avut loc negocieri cu partea rusă, iar rușii au dat asigurări că “nu au nimic de-a face cu acest atac.” 

În aceeași zi, propagandistul Federației Ruse Evgheni Popov a recunoscut cinic că invadatorii au lovit portul Odessa. A doua zi, greva a fost confirmată de Ministerul rus de Externe, Secretarul de presă al Departamentului, Maria Zakharova, a declarat că ținta atacului “de înaltă precizie” nu a fost cerealele, ci o barcă de aterizare ucraineană.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.