trei grupuri de nave inamice se apropiau de Odessa, jurnaliștii au aflat/REUTERS foto

navele de asalt amfibii se apropiau de coasta navelor Odessa ale Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Cel puțin 14 nave rusești se îndreptau spre teritoriul ucrainean, scrie ziarul britanic Naval News, citând informații de la experți și imagini din satelit.potrivit publicației, trei grupuri de nave rusești se apropiau de coasta ucraineană-Nord, mijloc și Sud.

Jurnaliștii au aflat că Grupul Nordic al inamicului a inclus un minesweeper sau un remorcher, trei nave amfibii mari și un alt remorcher.

Grupul de mijloc, care sa mutat în formă de pătrat, potrivit experților, a constat din corvete de rachete.

În grupul sudic, au fost observate nave mari de debarcare “Pyotr Morgunov” și “Tapir” (două nave), precum și fregata “Moscova”.

Citește și:  amenințarea aterizării pe coasta regiunii Odessa: șeful OVA a promis inamicului o vizită pe fundul mării amenințarea aterizării pe coasta regiunii Odessa: șeful OVA a promis inamicului o “vizită” pe fundul mării

 trei grupuri de nave inamice se apropiau de Odessa , au aflat jurnaliștii/foto navalnews.com

Amintiți-vă că pe 24 februarie, Rusia a intrat în Ucraina. Inamicul a bombardat mai întâi facilitățile militare, apoi a atacat așezările pașnice, în special Odessa.

pe 13 martie, secretarul Consiliului Național de securitate și apărare, Alexey Danilov, a avertizat că inamicul se pregătea să efectueze o aterizare amfibie în Odessa și în regiune.

înainte de asta, Primarul din Odessa Ghenadi Trukhanov a spus că inamicul încerca să înconjoare orașul.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.