în Federația Rusă a comentat probabilitatea introducerii pacificatorilor în Ucraina/foto REUTERS

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că trimiterea trupelor de menținere a păcii în Ucraina ar putea duce la o ciocnire directă între Rusia și NATO.

El a făcut declarația corespunzătoare, vorbind studenților Institutului de Stat pentru Relații Internaționale din Moscova, relatează “adevărul European”.

“Colegii noștri polonezi au declarat deja că va avea loc un summit NATO acum, trebuie să trimitem trupe de menținere a păcii. Sper să înțeleagă despre ce vorbim. Aceasta va fi ciocnirea directă a forțelor armate ruse și NATO, pe care toată lumea nu numai că a vrut să o evite, dar a spus că nu ar trebui să se întâmple niciodată în principiu”, a spus Lavrov.

Reamintim că săptămâna trecută Polonia a spus că o misiune internațională de menținere a păcii ar trebui trimisă în Ucraina și prevăzută cu mijloace pentru ao proteja.în același timp, Ungaria s-a opus introducerii forțelor de menținere a păcii și creării unei zone de interdicție aeriană peste Ucraina, deoarece acest lucru ar putea duce la lupte în aer. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *