Statul Major General a publicat un nou rezumat de știri/fotografie din Cleveland

Forțele de ocupație suferă pierderi semnificative, au încetinit ritmul ofensivei și au fost oprite în marea majoritate a direcțiilor. Acest lucru a fost anunțat de Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina într-un mesaj despre invazia rusă începând cu ora 24:00 din 12 martie.

“Inamicul continuă operațiunea ofensivă împotriva Ucrainei. Efectuează acțiuni pentru restabilirea capacității de luptă și regruparea trupelor și, de asemenea, se pregătește pentru continuarea ofensivei în direcțiile Polessky, Seversky, Slobodsky, Donetsk, Tavrichesky și Yuzhnobuzhsky”, se spune în mesaj.

Se remarcă faptul că pe tot parcursul luptei pe teritoriul Ucrainei, inamicul a întâmpinat o rezistență acerbă și nu a atins obiectivul operațiunii în niciuna dintre direcții.

“Natura acțiunilor mărturisește incertitudinea conducerii militare a Federației Ruse în materie de obiective strategice și scopul final al așa—numitei “operațiuni militare speciale”, consideră Statul Major General.

Acum, forțele de ocupație suferă pierderi semnificative, au încetinit ritmul ofensivei, au fost oprite în marea majoritate a direcțiilor, dar pentru a compensa pierderile, ocupanții au organizat instruirea forțelor și mijloacelor suplimentare pentru desfășurarea operațiunilor militare pe teritoriul Ucrainei. Inamicul continuă să distrugă infrastructura militară și civilă.

Inamicul nu a efectuat acțiuni ofensive în direcția Volyn, deși conducerea militară a Belarusului a consolidat protecția frontierei cu Ucraina.

“Există o mare probabilitate de participare directă a Forțelor Armate ale Republicii Belarus la o operațiune militară împotriva Ucrainei. Se remarcă faptul că recunoașterea aeriană a obiectelor de pe teritoriul Ucrainei cu ajutorul UAV-urilor, probabil de pe teritoriul Republicii Belarus”, se arată în raport.

Nu au fost înregistrate acțiuni ofensive active ale inamicului în direcția Polessky. Acum, inamicul încearcă să restabilească capacitatea de luptă și să regrupeze trupele. Armata rusă încearcă, de asemenea, să efectueze recunoașterea și să clarifice pozițiile Forțelor Armate și posibilele căi de atac.

Ocupanții continuă să stabilească un sistem logistic prin crearea de baze de reparații pe teritoriul Republicii Belarus.

În direcția Seversky, inamicul și-a concentrat eforturile pentru îmbunătățirea formării operaționale a trupelor și a sistemului logistic al grupării.

În același timp, în direcția Slobozhansky, inamicul a efectuat acțiuni ofensive în zona Izyum, iar în viitor încearcă să avanseze în direcția Slavyansk.

După pierderile primite în zona Harkov, invadatorii au adus unul dintre BTGR-urile Armatei a 6-a combinate de arme pe teritoriul Federației Ruse (Regiunea Belgorod) pentru a restabili capacitatea de luptă și a consolida gruparea în această direcție prin punerea în funcțiune a unităților din flota de Nord.

În direcțiile Donetsk și Tavrichesky, inamicul efectuează operațiuni de asalt și raiduri de foc și nu abandonează încercările de a asalta orașul Mariupol.

“Ocupanții ruși încearcă să pregătească rezerve și du-te pe ofensiva la Severodonetsk, Ugledar și Zaporozhye. Inamicul are puțin succes în direcția Volnovakha-a capturat periferia estică și încearcă să avanseze mai departe. În același timp, inamicul nu abandonează încercările de a efectua o ofensivă asupra Krivoy Rog. Nu am obținut succes”, a spus Statul Major General.

potrivit armatei, în timp ce inamicul caută puncte slabe în apărarea apărătorilor ucraineni, pentru a spori eforturile, introduce rezerve din trupele aeriene în operațiune, iar în unele zone încearcă să dețină granițele ocupate anterior.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.