Lupta pentru oraș continuă/Europa emergentăLupta pentru oraș continuă/Europa emergentă

Forțele ruse controlează în prezent aproximativ 70% din Severodonetsk, iar luptele acerbe continuă în orașul din estul Ucrainei.

Acest lucru a fost anunțat la Sky News de șeful Ova Luhansk, Serghei Gaidai.

Gaidai a recunoscut că o victorie în oraș ar fi un mare impuls moral pentru Rusia, dar a adăugat că trupele ucrainene ar putea face o retragere tactică din oraș pentru a salva vieți și a profita de pozițiile defensive din exterior pentru a preveni ofensiva rusă.

“Mi se pare, și nu sunt un militar, că nu are rost să pierdem mulți soldați pentru a recuceri un oraș care nu are sens militar-strategic. În sens militar, orașul nu contează, deoarece, de exemplu, există mai multe dealuri în orașul vecin Lisichansk, iar pozițiile armatei vor fi mai bune”, a spus el.

Citește și:  luptele pentru Severodonetsk continuă: inamicul vrea să înconjoare APU Luptele pentru Severodonetsk continuă: inamicul vrea să înconjoare APU  dacă Federația Rusă captează Severodonetsk: un profesor britanic a prezis unde va fi următoarea bătălie cu inamicul Dacă Federația Rusă captează Severodonetsk: un profesor britanic a prezis unde va fi următoarea bătălie cu inamicul ocupanții sunt de acord în scris să ucidă Lunetiștii pașnici ucraineni-capturați (video) Ocupanții sunt de acord în scris pentru a ucide ucraineni pașnice-capturat lunetist (video)

Gaidai a menționat că, după reechiparea armatei ucrainene, AFU va avea șanse bune nu numai să oprească inamicul, ci și să contraatace.

în seara asta, invadatorii au lovit uzina chimică a orașului, ca urmare, una dintre cochilii a lovit un rezervor cu acid azotic. Un stâlp întunecat de substanțe chimice format la locul impactului. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.