potențialul ofensiv al inamicului rus este în scădere, spune expertul/REUTERS photopotențialul ofensiv al inamicului rus este în scădere, spune expertul/REUTERS photo

Trupele rusești nu sunt acum în măsură să avanseze pe un front larg, astfel încât nu cresc intensitatea luptelor din Donbas, ci s-au concentrat pe anumite direcții și zone.

această opinie a fost exprimată de expertul militar Konstantin Mashovets în aerul teletonului Informațional.

“Inamicul nu crește intensitatea luptelor din Donbas. Dimpotrivă, s-a concentrat pe anumite direcții și zone și încearcă să obțină succes în operațiunea sa ofensivă tactică pentru a înconjura trupele ucrainene care apără țara în zona Lisichansk-Severodonetsk”, crede Mashovets.

Expertul militar susține declarația publicată în raportul analitic de astăzi al Institutului American pentru studiul războiului (ISW) că capturarea Severodonetsk nu va aduce niciun beneficiu Federației Ruse.

Citește și:  luptătorii grupului Vostok au spus despre pierderile ocupanților Luptătorii grupului Vostok au spus despre pierderile ocupanților Marina AFU nu permite navelor ocupanților să manevreze în apropierea coastei Odessa-Bratchuk Marina Forțelor Armate din Ucraina nu permite navelor ocupanților să manevreze în apropierea țărmurilor Odessa-Bratchuk Trei nave mari de aterizare ale Federației Ruse sunt reparate în Sevastopol ocupat-Mass-media Trei nave mari de debarcare ale Federației Ruse sunt reparate în Sevastopol ocupat-Mass-media

“Din punct de vedere militar, capturarea Severodonetsk nu va duce la schimbări fundamentale în cursul războiului. Mai degrabă, capturarea Severodonetsk și retragerea trupelor ruse la granițele administrative ale regiunii Luhansk este importantă din punct de vedere militar-politic al conducerii ruse. Acest lucru va da motive să afirme că întruchipează îndeplinirea obiectivelor lor politice. Din punct de vedere militar, acest lucru va agrava, desigur, situația într-un anumit mod, dar nu va avea un impact cardinal”, a explicat Mashovets.

Expertul militar consideră că inamicul rus este acum incapabil să avanseze pe un front larg, în plus, să avanseze cu unele obiective profunde și operaționale.

El a subliniat că potențialul ofensiv al inamicului rus scade din cauza pierderilor grele ale ocupanților în arme și echipamente.

“Putem observa o anumită tendință că inamicul îngustează Frontul ofensiv și se concentrează exclusiv pe anumite zone pentru a obține un rezultat mai mult sau mai puțin acceptabil pentru el acolo. Acest lucru poate fi cauzat de mai multe motive, inclusiv o scădere a potențialului ofensiv, pierderi mari de arme și echipamente”, a spus Mashovets.

Expertul militar și-a exprimat, de asemenea, opinia dacă contraofensiva forțelor de apărare ucrainene din sud va putea forța inamicul rus să-și transfere forțele în acele sectoare ale frontului în care inamicul încearcă să străpungă apărarea ucraineană.

“Va depinde de desfășurarea acțiunilor contraofensive și de dimensiunea acestora. Dacă ofensiva forțelor ucrainene amenință realizarea politică a obiectivelor Kremlinului în sudul Ucrainei, atunci inamicul va fi forțat să-și transfere forțele și mijloacele personale acolo. Dacă această ofensivă este eficientă din punct de vedere militar, aceasta va permite forțelor de apărare ucrainene să încalce planurile Comandamentului trupelor ruse din sud”, a spus Mashovets.

După cum a raportat UNIAN, potrivit AFU, pierderile totale de luptă ale inamicului de la 24.02 la 28.05 s – au ridicat aproximativ la: personal ‒ aproximativ 30.000 de persoane, tancuri ‒ 1.330, vehicule blindate de luptă – 3.258, sisteme de artilerie – 628, MLRS – 203, apărare aeriană – 93, aeronave – 207, elicoptere-174, UAV – uri la nivel operațional – tactic – 503, rachete de croazieră-116, Nave /Bărci-13.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *