trupele rusești continuă să fie în plină pregătire de luptă/foto ua.depositphotos.com

situația din regiunea transnistreană a Republicii Moldova rămâne dificilă.

Acest lucru este menționat într-un mesaj de pe pagina de Facebook a Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina.

“Unitățile grupului operațional al trupelor ruse continuă să fie în plină pregătire de luptă. Formațiunile armate din regiunea transnistreană a Republicii Moldova servesc într-un mod îmbunătățit. Pregătirile sunt în curs de evacuare a familiilor ofițerilor grupului operațional al trupelor rusești”, se arată în notă.

Agravarea în Transnistria: ceea ce este cunoscut

După cum a raportat UNIAN, pe 25 și 26 aprilie, au avut loc explozii în clădirea “Ministerului Securității de Stat al PMR” din Tiraspol, într-o unitate militară din satul Zabory, iar turnul Centrului Radio Mayak a fost aruncat în aer.

Direcția principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina a numit aceste explozii o provocare organizată de serviciile speciale ale Rusiei. Serviciile de informații ucrainene au mai raportat că trupele ruse intenționează să lanseze un atac cu rachete asupra Transnistriei și pregătesc provocări în această regiune pentru sărbătorile din mai.

Anterior, Federația Rusă a declarat că în a doua etapă a “operațiunii speciale” din Ucraina, armata rusă intenționează să stabilească controlul deplin asupra Donbass, care va crea un coridor terestru către Crimeea și controlul asupra sudului Ucrainei, care va oferi “Forțelor Armate ale Federației Ruse o altă ieșire în Transnistria, unde există fapte de opresiune a populației vorbitoare de limbă rusă.”

Potrivit Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, trupele ruse staționate pe teritoriul regiunii transnistrene a Moldovei au fost puse în deplină pregătire de luptă.

președintele Vladimir Zelenski despre disponibilitatea Forțelor Armate ale Ucrainei pentru o posibilă agresiune a Federației Ruse de pe teritoriul Transnistriei.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.