ocupanții au distrus o sală de gimnastică de 10 ani din Lisichansk/fotografie de Sergey Gaidai

Trupele rusești au distrus o serie de instituții de învățământ din Regiunea Luhansk. Gimnaziul Lisichansk a ars la pământ.

Acest lucru a fost anunțat de către șeful Administrației Regionale de Stat Luhansk Serghei Gaidai.

“A fost construită acum mai bine de 100 de ani de belgieni. A fost inclusă în primele 100 de cele mai bune școli din țară. A rezistat două războaie mondiale și o bătălie pentru oraș în 2014, dar a ars din cauza animalelor fără obiecte de valoare în 2022”, se arată în raport.

Tragedia a avut loc pe 1 Mai, când a izbucnit un incendiu în sala de gimnastică din cauza bombardamentelor vizate. Focul a ars câteva ore și a distrus complet mai mult de un monument arhitectural vechi de un secol. Gimnaziul a fost construit la sfârșitul secolului al XIX-lea, face parte din ansamblul patrimoniului arhitectural Belgian din Lisichansk.

După cum a raportat UNIAN mai devreme, trupele ruse au invadat Ucraina pe 24 februarie dimineața devreme. Inamicul a aruncat mai întâi bombe asupra instalațiilor militare și apoi a atacat așezările pașnice, în special în Donbas.

La 1 mai, a devenit cunoscut faptul că inamicul din estul Ucrainei a bombardat 14 așezări în timpul zilei, femeile și copiii au fost răniți. Numai în Regiunea Luhansk în ziua de 1 Mai, orașele și satele din regiune au suferit de 18 ori din cauza bombardamentelor inamice, a fost înregistrată distrugerea a 28 de case.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.