Ministerul Apărării a spus despre situația din Azovstal/foto t.me/polkazov

Situația din Mariupol rămâne extrem de dificilă, ocupanții continuă să ne blocheze apărătorii la Azovstal.

După cum relatează corespondentul UNIAN, acest lucru a fost declarat de președintele Ministerului Apărării al Ucrainei, Alexander Motuzyanik, la un briefing, răspunzând la întrebările reprezentanților mass-media.

“Situația din Mariupol este extrem de dificilă, ocupanții continuă să blocheze unitățile noastre din zona uzinei Azovstal. Blochează coridoarele Umanitare”, a spus el.

În același timp, Motuzyanik a subliniat că există anumite acorduri privind organizarea unui coridor pentru evacuarea civililor astăzi.

“Practic, orașul este sub controlul forțelor armate ale Federației Ruse. Acolo, soldații ruși comit crime, încearcă să ia măsuri pentru a filtra populația. Avem informații că populația este exportată forțat pe teritoriul Rusiei”, a adăugat vorbitorul.

după cum a raportat UNIAN, evacuarea din Mariupol a început la ora 7:00 Duminică, 1 mai. Punctul de colectare este centrul comercial Port City.

Potrivit președintelui Vladimir Zelensky, aproximativ 100 de persoane au părăsit uzina Azovstal din Mariupol pentru teritoriul controlat de Ucraina. Pe 2 mai, au ajuns la Zaporozhye.

în același timp, în aceeași zi, Consiliul Municipal Mariupol a anunțat că a fost posibilă coordonarea a două locații suplimentare pentru îmbarcarea persoanelor într-un convoi de evacuare din Mariupol

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.