situația din Severodonetsk rămâne extrem de dificilă/foto facebook.com/Сергій Gaidai situația din Severodonetsk rămâne extrem de dificilă/foto facebook.com/Sergiy Gaidai

Trupele rusești din Donbas operează în grupuri semnificativ insuficiente și din ce în ce mai fragmentate.

Acest lucru este raportat de serviciile de informații ale Ministerului Apărării al Regatului Unit pe Twitter.

unele grupuri tactice de batalion ale ocupanților, în număr de obicei de la 600 la 800 de persoane, au reușit să adune doar 30 de soldați.

Se remarcă faptul că luptele dintre militarii ucraineni și ocupanții ruși din orașele contestate și din prima linie se reduc din ce în ce mai mult la ciocnirile grupurilor mici de trupe care operează, de regulă, pe jos.

“Unele dintre punctele forte ale Rusiei, cum ar fi avantajul numărului de tancuri, devin mai puțin semnificative în astfel de condiții. Probabil, acest lucru contribuie la menținerea ritmului lent al progresului”, a remarcat serviciile de informații Britanice.

Citește și:  Statul Major General a arătat noi date despre pierderile inamice în timpul zilei Statul Major General a arătat noi date despre pierderile inamice pe zi inamicul pregătește o ofensivă într - una din direcții-Statul Major General Într – una din direcții, inamicul pregătește o ofensivă-Statul Major General rușii au tras rachete în regiunea Donetsk ,sunt răniți (foto) Rușii au tras rachete în regiunea Donețk, există răniți (foto)  există o bătălie pentru Regiunea Luhansk, rușii atacă simultan în 9 Direcții - Zaluzhny Există o bătălie pentru Regiunea Luhansk, rușii atacă simultan în 9 Direcții – Zaluzhny

Ei adaugă, de asemenea, că probabil toate podurile principale de peste râul Seversky Donets, care leagă orașul Severodonetsk de teritoriul controlat de Ucraina, au fost distruse.

“Este posibil ca Ucraina să fi reușit să retragă o parte semnificativă a unităților sale de luptă care dețineau inițial orașul. Situația rămâne extrem de dificilă pentru trupele ucrainene și civilii care au rămas la est de râu”, se arată în raport.

Din cauza podurilor distruse, rușii vor trebui acum cel mai probabil să organizeze o trecere a râului sau să atace pe flancurile lor blocate pentru a transforma un “câștig tactic într-un avantaj operațional.”

După cum a raportat UNIAN, potrivit Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina, inamicul nu încetează să încerce să stabilească controlul deplin asupra Severodonetsk. În special, ocupanții ruși continuă să exercite o influență de foc asupra unităților trupelor noastre din toate mijloacele de foc disponibile în zonele așezărilor Belogorovka, Lisichansk, Severodonetsk.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.