ocupanții intenționează să captureze întreaga regiune Kherson /foto REUTERSocupanții intenționează să captureze întreaga regiune Kherson/foto REUTERS

Natalia Gumenyuk, șefa Centrului de presă al forțelor de securitate și apărare ale Comandamentului Operațional Pivden, a declarat că ocupanții ruși încearcă să obțină un punct de sprijin în regiunea Herson.

ea a spus acest lucru la un briefing.

“Situația de pe frontul de Sud, în special pe linia de contact, este tensionată stabil. Inamicul își păstrează pozițiile de neclintit pentru o lungă perioadă de timp și consolidează o linie suplimentară de apărare. Acest lucru indică faptul că încearcă să obțină un punct de sprijin și să se stabilească în regiunea Herson”, a spus Gumenyuk.

Ea a adăugat că, în ultima zi, ocupanții au început să încerce să numească grupuri de informații, inclusiv folosind uniformele Forțelor Armate ale Ucrainei, încercând să inducă în eroare unitățile trupelor ucrainene.

“Dar fiecare astfel de atac a fost respins. Și inamicul, după ce a suferit pierderi, s-a retras în pozițiile lor în direcția opusă”, a remarcat șeful Centrului de presă.

Citește și:  Belarus a confirmat furnizarea de arme către Rusia și s-a lăudat cu cererea pentru aceasta Belarus a confirmat furnizarea de arme către Rusia și sa lăudat cu cererea pentru aceasta  Kuleba din Davos a spus ce arme vor ajuta Ucraina să elibereze Kherson și să câștige bătălia pentru Donbass Kuleba din Davos a spus ce arme va ajuta Ucraina elibera Herson și de a câștiga bătălia pentru Donbass toată lumea este acolo hu*ryat: rușii sunt șocați de furnizarea de arme către Ucraina (interceptare audio) “toată lumea este acolo hu*ryat”: rușii sunt șocați de furnizarea de arme către Ucraina (interceptare audio)

În ceea ce privește situația din jurul Transnistriei, Gumenyuk a menționat că frontiera de stat a Ucrainei este protejată și consolidată în mod fiabil.

“Și în Pridnestrovie în sine, aproximativ vorbind, ei au jucat deja destul de această amenințare și chiar a redus nivelul de îngrijorare pentru ei înșiși… de la” roșu “la” galben”, a spus ea.

În plus, șeful Centrului de presă a subliniat că Odessa rămâne printre prioritățile ocupanților.

“Grupurile de nave inamice sunt reformatate și consolidate. Ei transportă mărfuri, încercând să echipeze anumite poziții, inclusiv pe insula Zmeiny. Divizii suplimentare de apărare aeriană sunt desfășurate în Crimeea, deoarece inamicul își dă seama deja că înfrângerea navelor sale nu este o himeră, este absolut posibil”, a spus Gumenyuk.

Deci, în apele din partea de nord-vest a Mării Negre există nave de rachete care reprezintă o amenințare pentru întreaga Ucraina. “Am înregistrat, de asemenea, mai multe lansări de rachete de la mare, în diferite regiuni ale Ucrainei”, a declarat șeful Centrului de presă.

Ea a menționat că forțele de apărare rețin trupele inamice la granițele Mykolaiv-Kherson și nu permit invadatorilor să avanseze spre Mykolaiv.

“Avem scenariul terenului sub control. Monitorizăm scenariul mării și pregătim anumite momente pentru dușmani. Scenariul aerian, din păcate, rămâne astfel încât așteptăm armele adecvate care ne vor permite să ne protejăm mai bine cerul. Deși apărarea aeriană a Odesei traumatizează inamicul destul de mult”, a spus Gumenyuk.

Războiul din Ucraina: date actualizate

Inamicul își continuă ofensiva în est, concentrându-și eforturile asupra capturării Severodonetsk și Lisichansk. Astfel, rușii vor să înconjoare forțele ucrainene.

Potrivit șefului Ova Luhansk, Serghei Gaidai, pentru aceasta inamicul a tras forțe din alte direcții, expunându-și pozițiile în Mariupol, lângă Harkov și în Donbas.

Intensitatea luptelor din jurul Severodonetsk ar trebui să scadă până la sfârșitul săptămânii, crede Gaidai. 

În plus, Federația Rusă continuă să lanseze atacuri cu rachete asupra altor orașe ucrainene, ducând la victime civile. 

Consiliul editorial NYT, la rândul său, sugerează că, în cazul unui eșec al ofensivei rusești, “războiul poate să se oprească.” Potrivit jurnaliștilor, cu cât avansează rușii, cu atât devin mai vulnerabili la contraatacurile ucrainene. Acum, armata rusă se poate lăuda, probabil, cu succese tactice în unele locuri. 

în luptele cu invadatorii, AFU a eliminat deja 29.450 de dușmani și a distrus mii de vehicule inamice.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.