REUTERS foto

Consilier al șefului Biroului Președintelui Ucrainei, Oleksiy Arestovich, constată că trupele ucrainene din unele zone au efectuat ieri contraofensive tactice care au îmbunătățit situația în anumite domenii de apărare.

Acest lucru este menționat în mesajul său video.

“Trupele noastre din unele zone au efectuat ieri mici contraofensive tactice, ceea ce a îmbunătățit situația în anumite domenii de apărare. Trupele noastre au efectuat, de asemenea, puternice rachete de artilerie și atacuri aeriene împotriva grupurilor inamice. Cel puțin șapte astfel de greve au fost efectuate în timpul zilei”, a spus Arestovich.

El a adăugat că Forțele Aeriene ale Forțelor Armate din Ucraina au doborât cel puțin trei avioane, un elicopter și mai multe rachete de croazieră.

“Inamicul a ripostat lansând rachete de la aeronave strategice și rachete balistice de tip Iskander asupra obiectelor de pe teritoriul Ucrainei… Obiectele civile au fost lovite”, a spus consilierul șefului PO.

El a subliniat că două treimi din rachetele lansate de armata rusă au lovit ținte civile: “aparent, acest lucru se face în mod deliberat.”

Potrivit acestuia, situația generală din jurul Ucrainei și cele mai fierbinți locuri de pe prima linie nu s-au schimbat în timpul zilei și nu au nicio șansă.

“Pentru că Federația rusă și-a cheltuit resursele. Încercările de a transfera mercenari din Siria și Libia, bucăți din unitățile lor din Orientul Îndepărtat au eșuat până acum. Adică nu au rezerve. Atât conform evaluării noastre, cât și conform evaluării experților occidentali de vârf”, a spus Arestovich.

el a menționat, de asemenea, că dușmanii își concentrează eforturile principale în zona operațiunii forțelor comune.

“dar ieri au suferit pierderi în direcția Izyum și în direcția Mykolaiv, unde suferă și pierderi și se blochează în bătălii tactice care se desfășoară chiar și într-o oarecare măsură în favoarea Ucrainei”, a spus consilierul șefului PO.anterior, Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a publicat pierderile totale ale inamicului din Ucraina.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.