există bătălii pentru oraș/fotografie ua.depositphotos.com există bătălii pentru oraș/foto ua.depositphotos.com

Trupele ucrainene controlează aproximativ o treime din teritoriul Severodonetsk – zona industrială și cartierele adiacente.

Acest lucru a fost anunțat în aerul teledonului informațional de către președintele administrației militare-civile a orașului Severodonetsk, Alexander Stryuk.

“Orașul este acum ucrainean. Forțele noastre armate controlează o parte a orașului – aceasta este zona industrială, cartierele adiacente. Linia de apărare este construită și ținută. Noaptea a fost destul de dificilă sub focul artileriei grele”, a spus el, adăugând că aproximativ o treime din oraș este controlat de luptători ucraineni.

Citește și:  baza wagneriană arde în regiunea ocupată Luhansk - jurnalist (foto) În regiunea Luhansk ocupată, baza” Wagnerienilor ” arde – jurnalist (foto)  Rusia activează forțele de lângă Izyum, se desfășoară bătălii pentru Severodonetsk - informații Britanice Rusia activează forțele în apropiere de Izyum, luptele sunt în curs de desfășurare pentru Severodonetsk-informații Britanice pentru Odessa și Nikolaev pericol crescut de la mare-Bratchuk pentru Odessa și Nikolaev pericol crescut de la mare – Bratchuk

Potrivit acestuia, teritoriul uzinei Azot a fost decojit, ceea ce face dificilă munca apărătorilor ucraineni.”situația este destul de complicată, dar controlată”, a adăugat el.

Stryuk a menționat că orașul a fost supus unei distrugeri foarte grave.

“O treime din blocuri va necesita o nouă dezvoltare-aceasta este partea centrală și nouă a orașului, partea veche a orașului ar putea fi posibil pentru a restabili”, a spus el.

Potrivit acestuia, situația umanitară din oraș este aproape critică – nu există lumină, apă, gaz pentru mai mult de 1,5 luni. Aproximativ 10 mii de locuitori rămân în oraș. Evacuarea populației din oraș nu este încă posibilă.

Anterior a fost raportat că forțele ruse continuă să ia cu asalt pozițiile ucrainene în Severodonetsk. În același timp, ocupanții încearcă să depășească pozițiile ucrainene în această zonă pentru a evita necesitatea unei contra-traversări a râului Seversky Donets.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.