invadatorii continuă să asalteze Azovstal/fotografie t.me/polkazov Invadatorii continuă să asalteze Azovstal/fotografie t.me/polkazov

Autoritățile turce s-au oferit să evacueze apărătorii ucraineni ai Mariupolului din uzina metalică Azovstal prin portul din Berdyansk.

Acest lucru este raportat de Proiectul Radio Liberty ” Crimeea.Realități”, a declarat liderul poporului tătar din Crimeea Mustafa Dzhemilev la un briefing al rudelor militare.

“Erdogan a vorbit de două ori cu Putin. În plus, Ibrahim Kalyn însuși (Secretarul de presă al președintelui turc) a vorbit cu ministrul rus al Apărării Shoigu. El (Kalyn-UNIAN) a spus că în portul din Istanbul există o navă proiectată pentru o mie de oameni. În orice moment când suntem de acord cu dvs., vor ajunge în portul Berdyansk. Pe Navevor fi autobuze care le vor aduce de la Mariupol la Berdyansk, deoarece portul Mariupol este exploatat. Aceștia vor călători la Berdyansk însoțiți de observatori turci. Și noi, partea turcă, ne angajăm că vor fi oaspeți ai Republicii turce până la sfârșitul războiului. Adică nu vor lupta până la sfârșitul războiului”, a spus Dzhemilev.

Cu toate acestea, potrivit lui Dzhemilev, ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, a refuzat o astfel de ofertă și a spus că armata ucraineană ar trebui să se predea. El a adăugat, de asemenea, că partea rusă nu a fost de acord cu schimbul de prizonieri ruși care se află acum pe teritoriul Ucrainei pentru apărătorii Mariupolului.

Dzhemilev a subliniat că Turcia intenționează să continue negocierile privind salvarea armatei ucrainene cu Azovstal.

“Mariupol este durerea noastră, mândria noastră. Contribuția soldaților din Mariupol la apărarea independenței și Libertății Ucrainei este pur și simplu neprețuită. Acum există o întrebare-și-au îndeplinit datoria. Și trebuie să luăm toate măsurile pentru eliberarea lor”, a spus Dzhemilev.

După cum a raportat UNIAN, vicepremierul – ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate din Ucraina, Irina Vereshchuk, a declarat că sunt în curs negocieri dificile pentru evacuarea luptătorilor grav răniți din Azovstal în schimbul rușilor capturați, dar până acum vorbim doar despre 38 de luptători grav răniți (culcați) din Azovstal.

Potrivit președintelui Volodymyr Zelensky, intermediari și state influente au fost implicate pentru a salva armata ucraineană staționată la Azovstal.Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina susține că operațiunea de deblocare a uzinei va necesita eforturi semnificative și un număr mare de trupe.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *