Bayraktar/BaykarTech UAVUAV Bayraktar/BaykarTech

Turcia va preda gratuit drona Bayraktar, pentru care Lituania a strâns fonduri pentru Ucraina.

Ministrul lituanian al Apărării Naționale Arvydas Anushauskas a spus acest lucru pe Twitter.

“Este incredibil, dar Turcia tocmai a fost de acord să transfere Bayraktar gratuit, pentru care Lituania strângea fonduri. Este gratuit. E uimitor. Cu fondurile strânse, vom achiziționa muniția necesară pentru Bayraktar, iar restul fondurilor vor merge, de asemenea, pentru a sprijini Ucraina. Mulțumesc, curcan!”,- a spus Anushauskas.

Acest pas a fost confirmat și de compania turcă Baykar, care produce Bayraktari.

“Oamenii din Lituania au strâns onorabil fonduri pentru a cumpăra Bayraktar TB2 pentru Ucraina. După ce a aflat despre acest lucru, Baykar va oferi gratuit Bayraktar TB2 Lituaniei și va cere să transfere aceste fonduri în Ucraina pentru ajutor umanitar”, a menționat compania.

Bayraktar pentru APU

După cum a raportat UNIAN, lituanienii au colectat 5 milioane de euro pentru achiziționarea dronelor Bayraktar pentru soldații ucraineni în 3,5 zile. Inițiatorul acțiunii, jurnalistul Andrius Tapinas a planificat să strângă suma necesară în trei săptămâni.

Trebuie remarcat faptul că dronele turcești au devenit una dintre cele mai eficiente în arsenalul Forțelor Armate din Ucraina. Bayraktar este adesea lăudat de oficialii ucraineni și de experții militari. Rușii chiar s-au plâns Turciei că APU îi distruge cu Bayraktar.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.