MQ-9 Reaper/US Air Force | Flikr UAV MQ-9 Reaper/US Air Force | Flikr UAV

Ucraina este deja de stabilire a prețurilor grele drone de atac de la General Atomics. Cel puțin, așa cum am menționat deja, negocierile dintre Kiev, Washington și producătorul de drone au început deja, iar primul secerător MQ-9 ar putea fi în Forțele Armate ale Ucrainei în viitorul apropiat.

Singura dronă din Ucraina care este similară cu MQ-9 Reaper este Turc Bayraktar TB2. Dar, de fapt, MQ-9 Reaper este clasificat ca un UAV de atac greu, în timp ce Bayraktar TB2 aparține vehiculelor ușoare.

acest lucru se vede clar dacă comparăm caracteristicile tactice și tehnice ale MQ-9 Reaper și Bayraktar TB2.

 MQ-9 Reaper | US Air Force/Flikr UAV

Specificații MQ – 9 Reaper

 Bayraktar /BaykarTech UAV

caracteristicile Bayraktar TB2

Adică, în comparație cu Bayraktar TB2, drona Americană MQ-9 Reaper este mult mai puternică. Și sincer, este ca și cum ai compara o pușcă de lunetist și un tanc. Ambele arme, ambele trag, dar diferența dintre ele este evidentă.

Caracteristici MQ-9 Reaper

Faptul este că Bayraktar TB2, de fapt, este o dronă de recunoaștere cu capacitatea de a lovi cu propriile arme. Pentru el, distrugerea inamicului pe cont propriu este mai mult o opțiune plăcută decât o destinație.

Dar secerătorul MQ – 9 a fost creat în mod intenționat pentru a “cosi” inamicul, așa cum spune și numele său – “secerător”. Și o face cu un arsenal imens de arme de înaltă precizie.

 MQ-9 Reaper/US Air Force | Flikr UAV

În primul rând, este de până la 8 rachete de înaltă precizie AGM-114 Hellfire. Aceste rachete sunt un bestseller din lumea reală pe piața armelor de aviație, deoarece cu o greutate de numai 50 kg au o rază de zbor de până la 8-11 km, iar puterea focosului este suficientă pentru a distruge toate tipurile de vehicule blindate de pe câmpul de luptă.

Pentru scopuri mai “serioase”, este posibil să se utilizeze bombe de înaltă precizie de 230 kg, fie cu ghidare laser-GBU–12 Paveway II, fie prin JDAM de tip GPS.

De asemenea, și aceasta este deja o surpriză uriașă pentru dronele rusești Orion și Vorporst, MQ-9 Reaper poate trage rachete aer-aer, în special AIM-9X cu o gamă de ținte distrugătoare la o distanță de până la 35 km.

Senzorii MQ-9 Reaper sunt, de asemenea, mult mai puternici. În plus față de stația de observare optică stabilizată cu un zoom puternic, imager termic și canal laser, care este tradițional pentru toate aceste UAV – uri, această dronă are un lucru de neînlocuit în condițiile Ucrainei-un radar cu diafragmă sintetizată. Acesta este conceput pentru a vedea inamicul pe teren, în ciuda nori.

 MQ-9 Reaper/US Air Force | Flikr UAV

În cele din urmă: canalul de comunicare regulat între dronă și stația de control este satelit. Acest lucru elimină un astfel de concept ca gama de control și, de asemenea, face practic imposibilă tăcerea unei astfel de comunicări cu stațiile de război electronic.

Desigur, rămâne problema costului, care poate fi critic diferită pentru armata americană și pentru cumpărătorii străini. S-a raportat că în 2015, Pentagonul a plătit 279 de milioane de dolari către General Atomics pentru 24 de UAV-uri.

Printre etichetele de preț pentru cumpărătorii străini, un exemplu recent este un contract cu India. Potrivit căruia valoarea contractului pentru 30 de unități ale MQ-9 Reaper a fost de 3 miliarde de dolari, împreună cu toate echipamentele, armele și serviciile conexe.

ați putea fi, de asemenea, interesat de știri:

ajută proiectulsusține-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.