reprezentanții Crucii Roșii vor să ajungă la Olenevka/fotografie ua.depositphotos.com reprezentanții Crucii Roșii vor să ajungă la Olenevka/fotografie ua.depositphotos.com

Reprezentanții Comitetului Internațional al Crucii Roșii intenționează să ajungă la colonia din Yelenovka, unde prizonierii de război ucraineni au murit ca urmare a unui atac terorist comis de ruși.

acest lucru a fost raportat în comentariile RBC-Ucraina de către specialistul în relații publice și mass-media al CICR, Alexander Vlasenko.

“Știm despre această tragedie din colonia din Olenevka. Am văzut fotografiile. Dar reprezentanții noștri nu erau acolo în acel moment și nu existau reprezentanți independenți de la care să putem obține informații… Am cerut structurilor relevante din Donetsk, astfel încât să putem ajunge acolo cât mai curând posibil”, a spus reprezentantul organizației.

Citește și:  în regiunea Zaporozhye, depozitul ocupanților a părăsit chatul (foto) În regiunea Zaporozhye, depozitul ocupanților “a părăsit chatul” (foto) soldații ucraineni au respins cu succes atacurile rușilor în mai multe direcții - Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina Soldații ucraineni au respins cu succes atacurile rușilor într – o serie de direcții-Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina Jdanov a numit obiectivele pe care Rusia le-a urmărit atunci când a tras asupra coloniei cu prizonieri Jdanov a numit obiectivele pe care Rusia le-a urmărit atunci când a tras asupra coloniei cu prizonieri

Vlasenko a menționat că reprezentanții Crucii Roșii vor să ajungă la Olenevka, în primul rând, pentru a ajuta cetățenii ucraineni răniți care sunt ținuți acolo, precum și pentru a-i evacua, dacă este posibil.

“Și, desigur, pentru a obține cantitatea maximă de informații (în special, despre morți – Ed.), pe care în viitor le vom transmite rudelor prizonierilor”, a spus el.

Amintiți-vă că în dimineața zilei de 29 iulie, militanții pro-ruși au raportat moartea a 40 de luptători ucraineni ca urmare a unei greve asupra coloniei Yelenovskaya. Ulterior s-a raportat că numărul morților a crescut.

Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a declarat că bombardarea deliberată a artileriei instituției corecționale a fost efectuată de Forțele Armate ale Federației Ruse pentru a acuza Ucraina de comiterea “crimelor de război” și a ascunde tortura prizonierilor și execuțiilor.

liderul “Azov” Andrei Beletsky a anunțat o “vânătoare” pentru fiecare criminal implicat în uciderea prizonierilor de “Azov”.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *