Photo OP

Ucraina creează un birou național de informații (Peni) în conformitate cu dreptul internațional umanitar.

Această decizie a fost luată astăzi, 17 martie 2022, în cadrul unei ședințe a Guvernului Ucrainei și aprobată prin decretul relevant.

Penița va funcționa, de asemenea, în conformitate cu dreptul umanitar internațional, în special articolul 122 din Convenția de la Geneva privind tratamentul prizonierilor de război (III) și articolul 136 din Convenția de la Geneva privind protecția persoanelor civile în timp de război (IV).

Având în vedere că Ucraina este una dintre părțile în acest război, statul nostru în contextul dreptului internațional este obligat să se comporte în acest fel. La urma urmei, Ucraina este o țară civilizată și aderă la normele internaționale.  

Biroul Național de informații se va afla sub conducerea Ministerului pentru reintegrarea teritoriilor temporar ocupate ale Ucrainei.

Scopul cheie al activității acestui organism este colectarea (prin toate mijloacele posibile), generalizarea datelor despre prizonierii de război ucraineni, morți, dispăruți, reținuți ilegal de Federația Rusă, inclusiv în rândul populației civile.

Conform datelor oficiale ale Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina, pierderile personalului inamic depășesc deja 14.000 de soldați. Apărătorii noștri îi capturează zilnic pe cei care au invadat ilegal teritoriul nostru din 24 februarie a acestui an până în prezent. Prin urmare, listele atât ale morților, cât și ale prizonierilor de război ai Federației Ruse vor fi, de asemenea, partea ucraineană. Familiile lor ar trebui să știe unde autoritățile ruse și-au trimis copiii, soții și frații.

În viitor, în Ucraina va fi creat un” caz de schimb ” sau un fond de schimb. Cu ajutorul structurilor CICR, care acționează ca un intermediar neutru, vom furniza informații părții inamice.  

O astfel de activitate va permite Ucrainei să dovedească încă o dată crimele Federației Ruse și, în viitor, să intensifice procesul de schimb de prizonieri și cadavre ale morților cu cealaltă parte.   

deja câștigat astăzi “Linia telefonică” a Biroului Național de informații este 1648 și (044) 287-81-65 pentru colectarea inițială a informațiilor și comunicarea cu victimele. Linia va funcționa și în mesageri.

adoptă acum cu promptitudine procedurile tehnice necesare care vor permite începerea implementării Competențelor menționate mai sus.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.