invadatorii ruși au confiscat centrala hidroelectrică Kakhovskaya, au distrus barajul de pe canalul Severokrymsky și au lăsat apa Niprului în Crimeea ocupată/foto wikipediaInvadatorii ruși au confiscat centrala hidroelectrică Kakhovskaya, au distrus barajul de pe canalul Crimeei de Nord și au lăsat apa Niprului în Crimeea ocupată/foto wikipedia

Procuratura regională din Kherson a raportat suspiciunea comandantului adjunct al Flotei Mării Negre a Federației Ruse cu sprijin logistic și comandantului celei de-a 11-a brigăzi de inginerie separată a Districtului Militar sudic de subminare a canalului Crimeei de Nord.

Potrivit serviciului de presă al Biroului Procurorului General al Ucrainei, rușii sunt acuzați de încălcarea legilor și obiceiurilor de război (Partea 1 a articolului 438 din Codul Penal al Ucrainei).

Potrivit anchetei, la sfârșitul lunii februarie 2022, după invazia teritoriului Ucrainei de către trupele rusești, suspecții au condus bombardarea canalului Crimeei de Nord din Regiunea Herson.

“General-maior, comandant adjunct al Flotei Mării Negre a condus acțiunile ilegale ale invadatorilor la această instalație civilă, care aparține infrastructurii critice și furnizează apă populației, precum și irigarea câmpurilor din regiune. La rândul său, colonelul, comandantul Brigăzii a supravegheat direct soldații subordonați lui, care au aruncat în aer canalul în mai multe locuri”, se spune în raport.

Se remarcă faptul că, ca urmare a deteriorării structurii hidraulice, au fost cauzate daune semnificative infrastructurii civile, este exclusă posibilitatea irigării terenurilor agricole pe teritoriul districtelor Skadovsky și Kakhovsky din regiunea Kherson. În plus, au fost cauzate daune semnificative asupra mediului și au fost cauzate daune materiale Ucrainei la scară largă.

Acum, problema declarării lor pe lista internațională dorită este rezolvată. Ancheta preliminară în cadrul procedurilor penale este efectuată de Departamentul de Investigații al USBU din regiunea Kherson.

Citește și:  în Energodar, militarii ruși merg la apartamente și răpesc bărbați În Energodar, militarii ruși merg la apartamente și răpesc bărbați invadatorii au tras într - o instalație militară aproape la granița cu Polonia Invadatorii au tras într-o instalație militară aproape la granița cu Polonia

capturarea centralei hidroelectrice Kakhovskaya:

În februarie 2022, invadatorii ruși au confiscat centrala hidroelectrică Kakhovskaya din Regiunea Herson, au distrus barajul de pe canalul Crimeei de Nord și au lăsat apa Niprului în Crimeea ocupată.

potrivit Inspectoratului Ecologic de Stat al Ucrainei, astfel, Rusia de zi cu zi “fură” ucrainean de apă pentru UAH 32 milioane.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.