Ucraina cere Crucii Roșii să ajute la negocierea cu Federația Rusă privind îndepărtarea corpurilor ocupanților/foto REUTERS

Ucraina a făcut apel la președintele Comitetului Internațional al Crucii Roșii cu privire la organizarea negocierilor cu Rusia privind eliminarea a peste 14 mii de corpuri de ocupanți din Ucraina.

Acest lucru a fost anunțat de Viceprim-ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar din Ucraina Irina Vereshchuk la un briefing.

“Astăzi, Prim-ministrul Ucrainei Denis Shmygal sa întâlnit cu președintele Comitetului Internațional al Crucii Roșii Peter Maurer. În cadrul acestei întâlniri, am ridicat problema necesității organizării colectării și identificării cadavrelor forțelor militare moarte ale ocupantului. Am atras atenția Crucii Roșii că Rusia nu a solicitat încă extrădarea cadavrelor și a rămășițelor morților săi, numărul cărora a depășit de mult 14 mii”, a spus ea.

Vereshchuk a menționat că partea ucraineană a apelat la Maurer pentru a sugera că Rusia ” arată respect pentru soldații săi căzuți și să înceapă negocierile pentru a le scoate din Ucraina.”

după cum a raportat UNIAN mai devreme, Președintele Vladimir Zelensky a spus că Comitetul Internațional al Crucii Roșii interzice utilizarea emblemei sale pe mașinile noastre care îndeplinesc misiuni umanitare.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.