în PO a reacționat la acuzațiile Amnesty International/foto UNIANPO a reacționat la acuzațiile Amnesty International/foto UNIAN

Consilierul șefului biroului președintelui Mikhail Podolyak a comentat declarația Organizației Internaționale pentru drepturile omului Amnesty International că Ucraina ar fi plasat baze militare în spitale și școli, încălcând legile războiului și punând în pericol viața oamenilor.

Într-un comentariu adresat jurnaliștilor, Podolyak a spus că orice declarații despre încălcări ale armatei ucrainene sunt în natura unei operațiuni de informare pentru a discredita Forțele Armate ale Ucrainei și a submina furnizarea de arme de la partenerii occidentali.

“Ucraina aderă strict la toate legile de război și dreptul internațional umanitar. Prioritatea absolută pentru Forțele Armate ale Ucrainei este de a păstra viața și sănătatea fiecărui cetățean în condițiile agresiunii barbare rusești. Prin urmare, luăm în mod constant toate măsurile pentru a ajuta ucrainenii să se mute din zona ostilităților active în zone mai sigure”, a subliniat el.

Podolyak a adăugat că în ultimele săptămâni, guvernul și conducerea de vârf a Ucrainei au cerut locuitorilor din Donbass să părăsească temporar acest teritoriu din motive de securitate, iar din 2 August a început evacuarea obligatorie, dar nu forțată.

Citește și:  SUA nu are nevoie de Victoria Ucrainei astăzi-expert militar SUA nu are nevoie de Victoria Ucrainei astăzi-expert militar Rospropagandists a mărturisit din greșeală că 8 ani de bombardare a Donbass este fals Rospropagandiștii au mărturisit din greșeală că “8 ani de bombardare a Donbass” este fals Rusia pregătește o ofensivă în cel puțin trei direcții-Jdanov Rusia se pregătește o ofensivă în cel puțin trei direcții – Jdanov

“Îi ajutăm pe cetățenii noștri să călătorească gratuit în locuri sigure, să le stabilească și să le ofere tot ce au nevoie. Acest proces continuă și continuăm să vă îndemnăm să profitați de oportunitatea de evacuare și să nu vă riscați viața”, a spus consilierul șefului PO.

El a subliniat că Rusia aderă la tactica terorii totale și ignoră orice reguli și legi, încercând să distrugă cât mai mult infrastructura civilă și civilii.

“Nu există scuze pentru acest lucru și nu pot exista scuze. Vedem în mod regulat armata rusă bombardând zone rezidențiale la 500+ km de front, ucigând în mod deliberat civili și copii. Toate crimele de război rusești sunt înregistrate atât de echipele noastre de investigație, cât și de cele internaționale și vor avea consecințe juridice adecvate”, a spus Podolyak.

Potrivit acestuia, orice declarații despre încălcările armatei ucrainene sunt în natura unei operațiuni de informare pentru a discredita Forțele Armate ale Ucrainei și a submina furnizarea de arme de la partenerii occidentali.

După cum știți, Organizația Internațională pentru drepturile omului Amnesty International a publicat un material în care a raportat că Ucraina ar fi plasat baze militare în spitale și școli, punând astfel în pericol viața oamenilor. Organizația a declarat că ” acest lucru încalcă legile războiului, dar în niciun caz nu justifică atacurile neselective ale Rusiei.”

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.