Ucraina s-a oferit să scoată răniții grav din Azovstal în schimbul extrădării rușilor capturați/fotografia regimentului Ucraina sa oferit să scoată răniții grav de la Azovstal în schimbul extrădării rușilor capturați/fotografie a regimentului Azov

Ucraina sa oferit să ia luptători grav răniți din Azovstal printr-un coridor umanitar și, în schimb, să dea rușilor capturați în conformitate cu regulile schimbului de prizonieri de război.

Acest lucru a fost anunțat în canalul ei de telegramă de Viceprim – ministru-Ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar din Ucraina Irina Vereshchuk.

“De acum, este imposibil să deblocați Azovstal prin mijloace militare. Apărătorii “Azovstal” nu vor să se predea. Este demn de respect. Rușii nu sunt de acord cu “extracția”. Aceasta este o realitate, dar nu este surprinzător din partea rușilor”, a spus ea.

Vereshchuk a menționat că Guvernul ucrainean lucrează la diverse opțiuni. Ea a menționat că niciuna dintre ele nu este perfectă, dar “nu căutăm o opțiune ideală, ci una funcțională.”

“Ca prim pas, le-am oferit rușilor un astfel de schimb: îi luăm pe băieții noștri răniți grav de la Azovstal de-a lungul coridorului umanitar. În schimb, oferim prizonierilor ruși în conformitate cu regulile standard pentru schimbul de prizonieri de război. Nu există încă un acord. Negocierile continuă”, a spus Vereshchuk.

Citește și:  Pushilin a spus că rușii au avut o mână liberă pentru a ataca Azovstal Pushilin a spus că rușii “au avut mâinile libere”pentru atacurile asupra Azovstal  luptător din Azovstal: din câte știm, nu există civili la fabrică Luptător de la “Azovstal”: din câte știm, nu există civili la uzină trupele rusești continuă să asalteze Azovstal: luptătorii au spus despre noi bombardamente trupele rusești continuă să asalteze Azovstal: luptătorii au spus despre noi bombardamente

Evacuarea din Azovstal: ceea ce este cunoscut

după cum a scris UNIAN, apărătorii Mariupolului au cerut în mod repetat autorităților să le aplice proceduri de extracție.

În special, comandantul celei de-a 36-a brigăzi Marine separate a Marinei AFU, Serghei Volyna, a cerut evacuarea militarilor ucraineni de la uzina Azovstal din Mariupol.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a subliniat că intermediarii și Statele influente au fost implicate pentru a salva armata ucraineană, care este protejată la uzina Azovstal din Mariupol.

Potrivit lui Zelensky, partea rusă nu este de acord cu niciuna dintre opțiunile propuse pentru evacuarea armatei ucrainene de la Azovstal din Mariupol. Și pentru deblocarea orașului și a fabricii, în special prin mijloace militare, nu există încă arme necesare.

La sfârșitul lunii aprilie, partea ucraineană, împreună cu ONU și Comitetul Internațional al Crucii Roșii, au reușit să organizeze evacuarea civililor care se aflau în adăposturi de bombe pe teritoriul uzinei.

Viceprim-ministru-Ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar din Ucraina Irina Vereshchuk a declarat că toate femeile, copiii și persoanele în vârstă au reușit să fie scoase din Azovstal. Cu toate acestea, conform estimărilor preliminare, există încă civili în adăposturile de bombe ale uzinei.

Președintele Zelensky a anunțat lucrările la a doua etapă de evacuare pentru salvarea medicilor și a răniților. Și Garda Națională a anunțat pregătirea procedurii de extracție pentru apărătorii orașului. 

Astăzi, pe 11 mai, la un briefing, general de brigadă, șef adjunct al Direcției operaționale principale a Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina Alexey Gromov a menționat că acum operațiunea de deblocare a uzinei Azovstal va necesita eforturi semnificative și un număr mare de trupe.la rândul său, Vereshchuk a spus că aproximativ o mie de luptători ar putea fi pe teritoriul uzinei, jumătate dintre ei răniți grav.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *