În Pentvgon a remarcat succesul Ucrainenilor în direcția Kherson/foto UNIANÎn Pentagon, el a remarcat succesul Ucrainenilor în direcția Herson/foto Unian

Ucraina a atins un astfel de nivel de apărare care pune armata rusă la un impas.

Acest lucru a fost declarat la briefing de doi oficiali anonimi ai Pentagonului, citați pe Twitter de corespondentul “Stars and Stripes” Caitlin Doornbos.

Potrivit uneia dintre ele, există multe motive pentru o astfel de situație, printre care se numără moralul scăzut al ocupanților ruși, precum și pierderile uriașe din față.

“Un alt motiv ar putea fi faptul că ucrainenii au devenit foarte eficienți în găsirea și distrugerea comandamentului și controlului rus, precum și în distrugerea unor volume mari de echipamente rusești”, a spus unul dintre oficiali.

De asemenea, subliniază eficiența de luptă foarte slabă a soldaților ruși în multe cazuri. “Au pus oamenii în tancuri [fără pregătire.] Am văzut un videoclip cu un tanc rus care conducea în cerc. S-a dovedit că acest lucru se datorează faptului că șoferul nu era instruit și nu știa cum să conducă un tanc”, a spus un purtător de cuvânt al Pentagonului.

Un alt înalt oficial militar a remarcat, de asemenea, succesul Ucrainenilor în direcția Kherson.

“Acestea nu sunt succese mari, gigantice, dar cu siguranță oferă un avantaj față de ruși… Ucrainenii s-au îngrămădit pe ei în mod corespunzător și cred că [Rusia] caută modalități de a se reface aici după eșecurile sale”, a spus el.

Între timp, ocupanții ruși încearcă să-și dea seama cum să construiască treceri de pontoane, să traverseze râul și poate să se întoarcă în Crimeea.

Pentagonul a menționat, de asemenea, că în a șasea lună a unui război la scară largă, Rusia încă nu are superioritate aeriană.

“Acest lucru spune multe despre voința ucrainenilor, atât în capacitatea lor de a împiedica rușii să tragă în avioanele lor, cât și în capacitatea lor de a doborî avioane rusești”, au spus ei într-un briefing.

Oficialul Pentagonului a menționat, de asemenea, că a fost uimit de încercările rușilor de a-și ascunde pierderile și de retorica agresivă a Kremlinului în general.

“Săptămâna aceasta am fost foarte uimit de modul în care retorica rusă încerca să-și mascheze pierderile și ceea ce am văzut a fost într-adevăr o retorică foarte expansionistă venită de la Moscova. L-am auzit pe ministrul de Externe Lavrov respingând declarațiile anterioare ale guvernului său potrivit cărora dorește schimbarea regimului de la Kiev… Am văzut, de asemenea, cum fostul prim-ministru rus Dmitri Medvedev a publicat în canalul său telegram o hartă care arată Ucraina absorbită de Rusia și vecinii săi”, a declarat un înalt oficial al Ministerului Apărării din SUA.

El a vorbit și despre “raportul înfricoșător” al Consiliului Național de informații, care a vorbit despre cel puțin 18 așa-numite tabere de filtrare în care ucrainenii sunt ținuți în condiții inumane.

Vorbind despre arme pentru Ucraina, Pentagonul a menționat că Kievul are încă mai multe drone tactice-fantoma Phoenix kamakaze. Potrivit acestora, Statele Unite vor livra un alt lot în August, conform pachetului aprobat de asistență militară.

“Scopul aici este să ne asigurăm că atunci când au nevoie de aceste sisteme, au aceste sisteme și că vom putea furniza provizii regulate în viitor”, a subliniat Departamentul Apărării al SUA.

Citește și:  expertul a vorbit despre dificultățile de capturare a Donechchinei și a prezis cursul ulterior al războiului Expertul a vorbit despre dificultățile de capturare a Donechchinei și a prezis cursul ulterior al războiului armata rusă este sortită să învingă în Ucraina-general American Armata rusă este sortită să învingă în Ucraina-General american Putin este foarte frică: Feigin a prezis la ce va duce eliberarea lui Kherson Putin este foarte frică: Feigin a prezis la ce va duce eliberarea lui Kherson

După cum a raportat UNIAN, trupele ruse au invadat Ucraina dimineața devreme pe 24 februarie. Inclusiv de pe teritoriul Belarusului, pe care Lukashenka la predat cu amabilitate invadatorilor ruși.

Kremlinul nu a declarat război Ucrainei, dar a numit agresiunea pe scară largă o “operațiune specială” care vizează, în special, “denazificarea” și “demilitarizarea” statului ucrainean.

Ocupanții cu îndrăzneală și brutalitate fără precedent bombardează zonele rezidențiale ale orașelor și așezărilor ucrainene, folosind artilerie, lansatoare de rachete multiple și rachete balistice.Vladimir Putin a susținut că scopul final al războiului din Ucraina este presupusa protecție a Donbass și crearea condițiilor care garantează securitatea Federației Ruse.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.