Ucraina” a trecut testul ” pentru utilizarea HIMARS, dar sunt necesare mai multe arme/foto US Army

Ucraina a trecut “testul” pentru utilizarea probelor MLRS occidentale, în special, HIMARS. Cu toate acestea, APU are nevoie de provizii urgente de mai multe arme. Sunt necesare echipamente cu rază lungă de acțiune care pot atinge ținte la o distanță de 150 de kilometri.

Declarațiile corespunzătoare au fost făcute de Ministrul Apărării al Ucrainei Alexey Reznikov într-un interviu acordat Wall Street Journal.

“A trebuit să-i convingem [partenerii occidentali], să le arătăm dovezi. În cazul stafidelor, am vizat cu precizie Centrul de comandă al operațiunilor aeriene rusești. A fost foarte precis. Partenerii noștri au văzut acest lucru și au spus: “Ați trecut testul”, a spus Reznikov.

Potrivit ministrului Apărării, HIMARS extrem de mobile sisteme de rachete de lansare multiple s-au schimbat regulile de război în Ucraina. Cu toate acestea, confruntarea cu Rusia este ” merge întunecat.” APU are nevoie de provizii urgente de volume mari de arme. Este deosebit de necesară o tehnică care va atinge ținte la distanțe mari.

“Rușii folosesc MLRS, care poate atinge 120 de kilometri. Prin urmare, avem nevoie de ceva mai departe — 150 [kilometri]. Și vom ajunge acolo”, a adăugat Reznikov.

Amintiți-vă că primul lot de HIMARS din SUA a inclus doar patru sisteme. Potrivit secretarului NSDC Alexey Danilov, în prezent există nouă MLR-uri menționate sau similare care operează în Ucraina. El a subliniat, de asemenea, că armata are nevoie de mai multe astfel de complexe.

Pe 8 iulie, președintele american Joe Biden a anunțat un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina în valoare totală de 400 de milioane de dolari. Acesta va include patru unități HIMARS și muniție.

războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.