Ucraina ar putea acuza în mod greșit un Belarus de crimele din Bucha/foto gp.gov.ua Ucraina ar fi putut acuza în mod greșit un bielorus de crimele din Bucha/foto gp.gov.ua

Procuratura districtului Buchan l-a acuzat pe belarusul Serghei Kolotsei, în vârstă de 35 de ani, de implicare în masacrul de la Bucha. El asigură că nu a părăsit Belarusul timp de doi ani și nu are nimic de-a face cu forțele armate. 

După cum a declarat ediția din Belarus “Mirror” (proiectul fostei echipe Tut.by ), după publicarea știrilor despre anunțul absent de suspiciune către Serghei Kolotsey, au fost contactați de rude, cunoscuți, colegi și vecini ai bărbatului.

După ce i-au intervievat, jurnaliștii susțin că Procuratura ucraineană a făcut probabil o greșeală numindu-l pe Kolotse un gardian rus care a ucis civili în Bucha.

Procurorul General Irina Venediktova a publicat o fotografie a lui Kolotse, scriind:”procurorii Bucha și ofițerii de poliție au stabilit că acest soldat a ucis patru bărbați neînarmați în Bucha pe 18 martie.” Numele nu a fost raportat.

În comunicatul de presă al Procuraturii Generale, aceeași persoană din fotografie a fost numită “serviceman al Rosgvardiya”, dar numele nu a fost specificat. Sa raportat că identitatea sa a fost stabilită cu ajutorul jurnaliștilor ” Slidstvo.Info”. În același timp, pe site-ul “Slidstvo.Info ” a publicat un material în care au fost raportate detalii și numele suspectului a fost numit — Serghei Kolotsey. Sa indicat că acesta este un Belarus de 35 de ani din Mozyr. Jurnaliștii au susținut că, potrivit ofițerilor de aplicare a legii ucraineni, bărbatul servește în Garda Națională a Federației Ruse și este comandantul uneia dintre unități.

Jurnaliștii “oglinzii” au stabilit că Sergey Kolotsey se află într-adevăr în fotografiile publicate. Cu toate acestea, el a trăit în Mozyr Belarus toată viața și nici măcar nu a servit în armată – nici în Belarus, nici în Rusia. De asemenea, a fost în Mozyr tot timpul războiului, este văzut în mod regulat la serviciu, în drum spre grădiniță, la plimbări cu fiul său de șase ani. Lucrează ca inginer la rafinăria Mozyr de aproximativ cinci ani.

Serghei Kolotsei însuși a început un cont Instagram, unde asigură: “nu am părăsit Republica Belarus de mai bine de 2 ani! Au făcut din mine un criminal de război, deși nu am nimic de-a face cu forțele armate, s-a întâmplat așa că nici măcar nu am servit în armată!”. 

El a comentat fotografiile distribuite de jurnaliști, Procuratura și Procurorul General Irina Venediktova de la oficiul poștal din Mozyr din Belarus, pe care jefuitorii-ocupanții le-au folosit pentru a trimite bunuri furate în Ucraina. El a confirmat că a fost și el în acest compartiment și a trimis capacul portbagajului. 

“În ceea ce privește capacul portbagajului pe care l-am trimis, da, într-adevăr l-am trimis de la Poșta Bielorusă în Rusia unui străin pentru mine! Aceasta este o copertă din mașina mea, al cărei anunț de vânzare a fost publicat chiar înainte de evenimentele din Bucha!”,- spune Kolocey. 

Bărbatul raportează, de asemenea, că conturile sale de socializare au fost piratate, iar familia sa primește numeroase amenințări. 

în prezent, autoritățile ucrainene de aplicare a legii nu au furnizat comentarii cu privire la incident.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.