REUTERS foto

Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky subliniază că Ucraina are încredere absolută în Polonia, Republica Cehă și Slovenia.

Președintele a spus acest lucru după o întâlnire cu premierul polonez Mateusz Morawiecki, vicepremierul Jaroslaw Kaczynski, premierul ceh Peter Fiala și premierul Sloven Janez Jansa.

Șeful Statului a mulțumit celor trei țări pentru asistența puternică acordată Ucrainei.

“Când chiar și mulți ambasadori au părăsit Ucraina din cauza invaziei pe scară largă a țării noastre de către Federația Rusă, acești oameni respectați-liderii statelor lor europene independente – nu se tem de nimic, se tem mai mult de soarta noastră și sunt aici pentru a ne sprijini. Acesta este un pas mare, curajos, corect și prietenos”, a spus Zelensky.

“Sunt sigur că cu astfel de prieteni, cu astfel de țări, vecini și parteneri, vom putea câștiga cu adevărat, nu vreau să spun cine – înțelegem cu toții. Și cel mai important lucru este că avem încredere absolută în liderii acestor țări și, prin urmare, atunci când vorbim despre garanții de securitate, despre viitorul nostru în Uniunea Europeană sau vorbim despre politica de sancțiuni, știm 100% că tot ceea ce discutăm esteÎntr-adevăr, va atinge acest obiectiv pozitiv pentru țara noastră, pentru securitatea noastră și pentru viitorul nostru”, a subliniat Zelensky.anterior, Zelensky a spus cum ucrainenii din străinătate pot ajuta în războiul cu Rusia.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.