Ucraina are nevoie de 5 miliarde de dolari pe lună de la parteneri - ministru de Finanțe/foto Unian, Viktor KovalchukUcraina are nevoie de 5 miliarde de dolari pe lună de la parteneri-ministruMinistrul de Finanțe Serghei Marchenko a declarat că Ucraina este în căutarea pentru un total de cel puțin 5 miliarde dolari pe lună în ajutor internațional pentru a acoperi cheltuielile țării.

Acest lucru este raportat de Washington Post.

Vorbind la Washington la întâlniri cu înalți oficiali americani, ministrul ucrainean de Finanțe Serghei Marchenko a declarat că Ucraina se așteaptă să primească 2 miliarde de dolari pe lună de la SUA pentru a acoperi cheltuielile urgente în aprilie, mai și iunie. În total, țara are nevoie de cel puțin 5 miliarde pe lună.

“Trebuie să umplem acest gol chiar acum pentru a atrage finanțarea necesară și a câștiga acest război”, a spus Marchenko într-un interviu acordat publicației. 

Potrivit ministrului, aceste fonduri sunt necesare pentru a continua plata pensiilor, salariilor lucrătorilor din sănătate și educație și a altor nevoi umanitare. Ucraina ar putea tipări mai mulți bani pentru a acoperi o parte din aceste costuri, dar acest lucru ar duce la o creștere a inflației.

După cum sa raportat anterior, unii membri ai Congresului și oficiali ucraineni au insistat ca Statele Unite să transfere rezervele înghețate ale Băncii Centrale a Rusiei în Ucraina. Aceste active se ridică la zeci de miliarde și se pot ridica la o sumă semnificativă pentru a ajuta la reconstrucția postbelică a țării.

Se știe că Statele Unite au în vedere transferul a peste 300 de miliarde de dolari din activele înghețate ale Băncii Centrale a Rusiei pentru a ajuta la reconstrucția Ucrainei. Potrivit Primului Ministru al Ucrainei Denis Shmygal, cel puțin 600 de miliarde de dolari vor fi necesare pentru a restabili Ucraina după război.

înghețarea rezervelor de aur și valutare ale Rusiei

După invazia Ucrainei, au fost impuse sancțiuni Rusiei. În special, aproximativ jumătate din aproximativ 640 de miliarde de dolari în aur și rezerve valutare ale Federației Ruse au fost înghețate. Înghețarea rezervelor a dus la probleme cu îndeplinirea de către Rusia a obligațiilor, inclusiv a datoriilor.

La începutul lunii aprilie, Statele Unite au interzis guvernului rus să plătească deținătorilor datoriei sale suverane peste 600 de milioane de dolari din rezervele înghețate din băncile americane. Anterior, Departamentul Trezoreriei SUA a permis guvernului rus să utilizeze fonduri înghețate pentru a efectua plăți de cupoane pentru datoriile suverane exprimate în dolari în fiecare caz în parte.

În curând, Rusia a intrat în incapacitate de plată pentru datoria externă, deoarece a oferit deținătorilor de obligațiuni plăți în ruble, nu în dolari. Dacă Moscova nu efectuează plăți până pe 4 mai, atunci o neplată integrală a monedei va fi prima pentru Rusia în mai bine de un secol, când Lenin a refuzat obligațiunile emise de guvernul țarist.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.