Ucraina continuă să pregătească materiale despre crimele de război rusești pentru transferul la Haga/foto REUTERS

Ucraina continuă să colecteze și să pregătească materiale privind crimele de război rusești pentru transfer la Curtea Penală Internațională de la Haga.

După cum relatează corespondentul UNIAN, acest lucru a fost anunțat de președintele Consiliului Național pentru televiziune și Radiodifuziune Olga Gerasimyuk în emisiunea teletonului de informații.

“înregistrăm toate emisiunile de propagandă. Pregătim materiale pentru Haga”, a afirmat ea.

Gerasimyuk a mai spus cum progresează lupta împotriva propagandei rusești în alte țări.

“Cred că câștigăm războiul informațional. Am făcut apel la colegii noștri străini să închidă difuzarea propagandiștilor ruși. Aproximativ 10 autorități de reglementare străine au interzis canalele rusești. Lituania și Georgia vorbesc în mod activ. De exemplu, Rusia de astăzi a fost eliminată din difuzarea în toată Europa”, a menționat ea.

Potrivit lui Gerasimyuk, Ucraina cere ca lumea să oprească toate canalele de televiziune rusești de propagandă.

“cerem deconectarea altora, pentru că toți sunt propagandiști. Dar au fost deschise noi oportunități pentru difuzarea mass – media ucraineană-Lituania și Polonia au deschis deja difuzarea pentru canalele noastre, Franța este lentă”, a adăugat președintele Consiliului Național pentru televiziune și Radiodifuziune.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.