Ucraina așteaptă arme/fotografie facebook.com/93OMBr Ucraina așteaptă arme/fotografie facebook.com/93OMBr

Ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Anna Malyar, observă că câteva săptămâni foarte dificile sau chiar luni așteaptă țara noastră în așteptarea asistenței armate.

după cum relatează corespondentul UNIAN, ea a spus acest lucru în timpul unui briefing.

Vorbind despre furnizarea de arme Ucrainei de către țările aliate, pictorul a subliniat că Ucraina intră într-o nouă fază a războiului pe fondul schimbărilor în atitudinea globală față de respingerea agresiunii Rusiei.

“În ciuda presiunii frenetice, a atacurilor cu rachete din Rusia, Rusia se îndreaptă acum într-o situație în care nu va putea câștiga războiul resurselor”, a spus ea.

Ministrul adjunct, în același timp, a subliniat: “trebuie înțeles că, în timp ce armele occidentale vor ajunge în cantitate pentru a ne echilibra potențialul și pentru a ne asigura avantajul, va trece ceva timp, deoarece acestea sunt anumite proceduri. Prin urmare, ne așteptăm la câteva săptămâni extrem de dificile. Poate luni.”

După cum a raportat UNIAN, pe 7 aprilie, Senatul Statelor Unite a adoptat Legea lend-lease pentru Ucraina, iar pe 28 aprilie, Camera Reprezentanților SUA a făcut-o.

Legea este menită să accelereze transferul ajutorului militar prin reducerea birocrației. Acesta permite transferul de facto al armelor gratuit, cu condiția ca țara beneficiară să plătească ulterior.

Pe 9 mai, președintele american Joe Biden a semnat Legea lend-lease pentru Ucraina. 

Șeful biroului președintelui, Andrei Ermak, a menționat că legea este concepută pentru 2022 și 2023 și prevede încheierea de acorduri interguvernamentale privind transferul de leasing sau datorii cu plată amânată pentru utilizarea armelor din gama complexului militar-industrial american.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *