potrivit președintelui, Ucraina este gata să prezinte toate detaliile acestei propuneri la nivelul de lucru corespunzător/foto Unian, Alexander SinitsaPotrivit președintelui, Ucraina este gata să prezinte toate detaliile acestei propuneri la nivel corespunzător de lucru/foto UNIAN, Alexander Sinitsa

Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky subliniază că Ucraina este gata să prezinte un instrument eficient pentru securitatea alimentară mondială.

Șeful statului a declarat Acest lucru în timpul participării la videoconferința liderilor țărilor “celor șapte mari”.

“Viețile a peste zece milioane de oameni din Ucraina care au devenit persoane strămutate intern au fost deja distruse. Dar lumea – din cauza acțiunilor Rusiei-este, de asemenea, în pragul unei crize alimentare. Cancelarul a vorbit și despre acest lucru acum. Prin urmare, câte milioane de vieți vor fi distruse în zeci de țări din Africa și Asia ca urmare a penuriei de alimente și a haosului politic care va urma creșterii prețurilor la alimente?”,- A subliniat Zelensky.

“Avem nevoie de un instrument eficient pentru securitatea alimentară mondială. Și propunem să o creăm. Dacă avem o organizație de țări exportatoare de cereale care respectă dreptul internațional, apreciază democrația și se străduiesc să protejeze drepturile omului, inclusiv dreptul la viață și bunăstarea garantată, vom putea oferi stabilitate aprovizionării cu alimente și vom obține o victorie istorică asupra foametei”, a spus președintele.

el a adăugat că Ucraina este gata să prezinte toate detaliile acestei propuneri la nivel de lucru adecvat.

După cum a raportat UNIAN, pe 28 aprilie, după o întâlnire cu secretarul general al ONU Antonio Guterres, președintele Vladimir Zelensky a spus că, din cauza războiului din Ucraina, foametea ar putea apărea în multe țări ale lumii. Potrivit acestuia, Rusia provoacă o criză alimentară.

“Ucraina oferă literalmente pâine pentru aproape 400 de milioane de oameni de pe planetă. Și deja acum ONU recunoaște că creșterea prețurilor la alimente în acest an va provoca foamete pentru cel puțin 47 de milioane de oameni din 81 de țări ale lumii”, a spus șeful statului.

Astăzi, pe 8 mai, liderii G7 i-au cerut lui Putin să înceteze blocarea exportului de alimente ucrainene. Declarația notează că, dacă Putin nu încetează să blocheze porturile ucrainene pentru exporturile de alimente, acesta va fi perceput ca un atac asupra aprovizionării cu alimente pentru lume.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *