Ministerul Apărării a comentat probabilitatea unui atac rusesc asupra Moldovei/foto facebook.com/mod.mil.rus

Rusia încearcă să profite de Ucraina și să o facă o rampă de lansare pentru invadarea teritoriului altor țări europene, inclusiv Moldova.

Acest lucru a fost declarat de ministrul adjunct al Apărării Anna Malyar la Teleton.

“Despre Moldova. Conform întregii strategii a războiului lor, este clar că Ucraina nu este destinația finală și nu scopul final, că vor merge mai departe și Ucraina este pregătită tocmai ca o rampă de lansare pentru a merge mai departe de aici. Lumea occidentală a înțeles deja acest lucru și puteți vedea că politica internațională și atitudinea internațională față de situația din țară s-au schimbat foarte serios”, a spus pictorul.

Reamintim că Times, citând date de informații ucrainene, scrie că Rusia a decis deja să atace Moldova.

Escaladarea în Transnistria: ce se știe

După cum a raportat UNIAN, potrivit Direcției Principale de informații a Ministerului Apărării, la 25 aprilie, serviciile speciale ale Federației Ruse au organizat o provocare cu explozii în capitala nerecunoscutei “Republica Moldovenească Pridnestroviană” (PMR).

Anterior, Federația Rusă a declarat că în etapa a 2-a a” operațiunii speciale”, armata rusă intenționează să stabilească un control deplin asupra Donbass, care va crea un coridor terestru către Crimeea și controlul asupra sudului Ucrainei, ceea ce va oferi”Forțelor Armate ale Federației Ruse o altă ieșire în Transnistria, unde se remarcă faptele de opresiune a populației vorbitoare de limbă rusă.”

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei condamnă încercările de implicare a regiunii transnistrene a Moldovei în războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. Potrivit Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, trupele ruse care se află pe teritoriul regiunii transnistrene a Moldovei au fost puse în deplină pregătire de luptă.

În ajunul serviciului de informații ucrainean a raportat că trupele ruse doresc să efectueze un atac cu rachete asupra Transnistriei.

la 1 mai, a devenit cunoscut faptul că Federația Rusă pregătea provocări în “PMR” pentru sărbătorile din mai, iar locuitorii locali ai republicii nerecunoscute au început să fugă în Ucraina.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.