foto: UNIAN

Prim-ministrul Ucrainei Denis Shmygal a declarat că acum bilanțurile arată că Ucraina este prevăzută cu produse alimentare de bază pentru lunile următoare.

După cum a declarat într-un mesaj video, guvernul a interzis sau restricționat exportul de bunuri critice pentru securitatea alimentară în timpul legii marțiale.

Vorbim despre grâu, hrișcă, carne, ouă, unt, zahăr etc.

“Acum, bilanțurile arată că Ucraina este prevăzută cu produse alimentare de bază pentru lunile următoare. Dar trebuie să ne gândim și la viitor. Prin urmare, guvernul implementează un plan de susținere a campaniei de însămânțare, care ar trebui să înceapă în curând ori de câte ori este posibil”, a spus Prim-ministrul.

Potrivit lui, astăzi Guvernul a aprobat o hotărâre prin care statul va compensa dobânzile la credite pentru a acoperi orice cheltuieli legate de punerea în aplicare a activităților agricole.

De asemenea, agricultorilor li se vor oferi garanții de stat pentru 80% din valoarea împrumuturilor pe care le-au atras.

“Acest lucru va permite fermierilor noștri să primească fonduri pentru însămânțare și să fie siguri că, în caz de pierdere a culturilor, nu vor da faliment”, a spus Shmygal.

Reamintim că în Ucraina va fi creată o rezervă alimentară, cerealele și alte stocuri vor fi răscumpărate în volumul consumului anual de către întreaga țară în detrimentul bugetului de stat.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.