Secretarul de presă al lui Putin, Dmitri Peskov, a confirmat doar o conversație bilaterală între Putin și Erdogan/foto UnianSecretarul de presă al lui Putin Dmitri Peskov a confirmat doar o conversație bilaterală între Putin și Erdogan/foto UNIAN

După ce președintele turc Erdogan a propus colegilor ucraineni și ruși Vladimir Zelensky și Vladimir Putin să organizeze discuții telefonice comune-conferință, Ucraina a dat acordul preliminar.

Secretarul de presă al Președintelui Ucrainei Serghei Nikiforov a declarat că partea ucraineană este gata să ia în considerare un astfel de format de negocieri în cazul în care Putin este de acord să-l, rapoarte de “inktCitește și:  Erdogan a anunțat discuții separate cu Zelensky și Putin Erdogan a anunțat discuții separate cu Zelensky și Putin Erdogan a anunțat prețul și condițiile în care va sprijini aderarea Finlandei și Suediei la NATO Erdogan a anunțat prețul și condițiile în care va sprijini aderarea Finlandei și Suediei la NATO Turcia a spus că Finlanda și Suedia aderarea la NATO ar putea prelungi războiul din Ucraina Turcia a declarat că aderarea Finlandei și Suediei la NATO ar putea prelungi războiul din Ucraina  președintele turc a fost de acord să discute cu Finlanda cererea sa de aderare la NATO mâine Președintele turc a fost de acord să discute mâine cu Finlanda cererea sa de aderare la NATO

“În ce măsură acest lucru corespunde realității, nu pot spune – aceste acorduri au avut loc între președintele Turciei și Rusia. Și în ceea ce privește poziția biroului președintelui Ucrainei, dacă președintele Rusiei își dă consimțământul, vom lua în considerare și o astfel de propunere”, a spus Nikiforov.

În prezent, Secretarul de presă al lui Putin, Dmitri Peskov, a confirmat doar o conversație bilaterală între Putin și Erdogan. 

discuțiile lui Zelenski cu Putin:

De la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, Turcia și-a asumat rolul de mediator în negocieri și a organizat o întâlnire a delegațiilor Ucrainei și Rusiei la Istanbul pe 29 Martie. Cu toate acestea, după ce a devenit cunoscut despre crimele de război ale ocupanților din Bucha, negocierile au fost înghețate.

Pe 28 aprilie, Erdogan a vorbit telefonic cu Putin și a recomandat reluarea negocierilor cu Ucraina prin medierea Turciei. 

La sfârșitul lunii aprilie, ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, a declarat că Zelensky și Putin s-ar putea întâlni personal în viitorul apropiat. Cu toate acestea, întâlnirea nu a avut loc niciodată.

Autoritățile turce au oferit, de asemenea, evacuarea în siguranță pe mare a apărătorilor ucraineni din Azovstal în Mariupol, când ocupanții i-au ținut sub asediu și au efectuat bombardamente zdrobitoare.

pe 29 mai, Erdogan a anunțat discuții separate cu Zelensky și Putin.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.