Ucraina interceptează probabil inițiativa strategică-ISW//facebook.com/GeneralStaff.ua Ucraina interceptează probabil inițiativa strategică-ISW//facebook.com/GeneralStaff.ua Ucraina interceptează probabil inițiativa strategică și forțează Rusia să redistribuie forțele și să schimbe prioritățile eforturilor.

Potrivit analiștilor Institutului American pentru studiul războiului (ISW), ca răspuns la operațiunile contraofensive ucrainene, forțele ruse transferă din ce în ce mai mult personal și echipament în regiunea Herson și la vest de regiunea Zaporozhye.

În special, din Slavyansk și Seversk, pe care invadatorii par să le fi părăsit.

Citește și:  Rusia construiește forțe în două direcții-APU Rusia își construiește forțele în două direcții – APU  Rusia va încerca să distragă APU de la contraofensive: adună noi unități Rusia va încerca să distragă APU de la contraofensive:trage împreună noi unități  datorită APU, rușii din sud vor transfera echipamentul de linguriță - Jdanov (video) Datorită APU, rușii din sud vor transfera echipamentul “prin linguriță” – Jdanov (video)

Rusia va reloca, de asemenea, echipamente militare, în special artilerie și aviație, din regiunile Ucrainei în Crimeea.

“Forțele ruse au retras sau suspendat anterior operațiunile ofensive asupra Harkovului și în direcția sudică pentru a face din capturarea regiunii Luhansk o prioritate, dar au făcut-o din proprie inițiativă, pe baza priorităților în schimbare ale comandanților lor. În acest caz, forțele ruse par să reacționeze la amenințarea unei contraofensive ucrainene în regiunea Herson, mai degrabă decât să aleagă în mod conștient ținte pe care să-și concentreze eforturile”, spun experții. 

La începutul unui război pe scară largă, chiar și după ce încercarea de a captura Kievul a fost respinsă, rușii au fost liberi să-și concentreze operațiunile în Est, subliniază ISW. Dar acum situația sa schimbat.

“Pregătirile Ucrainei pentru contraofensiva din Herson și operațiunile inițiale ale acestei contraofensive, combinate cu slăbirea puternică a forțelor ruse în ansamblu, aparent permit Ucrainei să înceapă să modeleze activ cursul războiului pentru prima dată”, se arată în raport.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.