Danilov a anunțat tranziția APU la standardele NATO/UNIAN Danilov a anunțat tranziția APU la standardele NATO/UNIAN

Secretarul Consiliului Național de securitate și apărare, Alexey Danilov, a menționat că Ucraina trece la armament conform standardelor NATO.

El a spus acest lucru în aerul teletonului de informații din 18 iulie, răspunzând la întrebarea dacă este posibil să sperăm că după întâlnirea Ramstein-4, Ucraina va fi prevăzută cu proiectile cu rază lungă de până la 300 km.

“Țara noastră trece la standardele NATO. Acesta este un lucru foarte important calibru 155, alte calibre NATO. În ceea ce privește HIMARS, există o anumită înțelegere că am început deja să primim cochilii care merg mult mai departe decât a fost la început. Și să sperăm că ceea ce avem nevoie, din acea gamă (scoici–UNIAN), va apărea pe teritoriul țării noastre în viitorul apropiat”, a subliniat Danilov.

El a menționat că au fost folosite anterior cochilii de calibru sovietic, care aproape că s-au epuizat în Europa.

“Există cochilii în stil sovietic care au fost așa-numitele calibru 152 și 122. Având în vedere că războiul durează o perioadă lungă de timp, un număr mare de cochilii sunt folosite zilnic. 152 și 122 de obuze de calibru sunt aproape epuizate în Europa cu totul, dacă nu să spunem că s-au epuizat deja”, a spus Danilov.

Secretarul NSDC a menționat că, datorită furnizării de arme în cantități suficiente, este deja posibil să se spună despre realizarea parității cu armata rusă în raport cu unele poziții.

“Astăzi avem într-adevăr o situație complet diferită, care a fost luni în urmă. Acum, datorită faptului că primim un număr suficient de arme de la partenerii noștri, am stabilit o anumită paritate într-o anumită poziție”, a spus Danilov.

În același timp, el a menționat că aceste arme nu sunt încă suficiente pentru a obține un avantaj în favoarea părții ucrainene și sfârșitul rapid al războiului cu victoria Ucrainei, prin urmare, mari speranțe sunt fixate pe întâlnirea Ramstein-4, care va avea loc în zilele următoare și unde va fi discutată problema creșterii ofertei de arme.

Secretarul NSDC a menționat că nevoile Ucrainei pentru armele necesare încep deja parțial să fie satisfăcute.

“Subliniez încă o dată că situația s-a schimbat în comparație cu ceea ce a fost în Martie, în aprilie, chiar și cu ceea ce a fost în mai…Principalul lucru nu este să oprim acele avioane care aterizează în fiecare zi în cea mai apropiată țară membră NATO, care se află la granița noastră. Munca continuă acolo 24 de ore pe zi. Trebuie să le mulțumim partenerilor noștri că nu opresc acest proces datorită președintelui nostru, datorită Ministerului de Externe și Ministerului Apărării. Toată lumea lucrează pentru a ne asigura că avem arme și că sunt moderne”, a subliniat Danilov.

După cum a raportat UNIAN, pe 26 aprilie, a avut loc o întâlnire a miniștrilor apărării din aproape 40 de țări la Baza Aeriană Ramstein din Germania, în cadrul căreia a fost lansat un grup colectiv de sprijin pentru Ucraina, al cărui scop este de a satisface nevoile de apărare ale armatei ucrainene.

La 15 iunie a avut loc o întâlnire a grupului de contact pentru apărarea Ucrainei (așa-numitul “Ramstein-3”), condus de Statele Unite. Apoi a devenit cunoscut faptul că Germania va transfera trei lansatoare multiple de rachete cu rachete ghidate în Ucraina. Slovacia va furniza Ucrainei elicoptere din seria Mi, iar Canada, Polonia și Olanda vor furniza artilerie. Statele Unite, de asemenea, a raportat cu privire la transferul de mai multe sisteme de rachete de lansare HIMARS.

Citește și:  Baykar Makina a spus că nu vor vinde niciodată Bayraktar Rusiei Baykar Makina a spus că nu va vinde niciodată Bayraktar Rusiei Federația Rusă a provocat o lovitură masivă regiunii Odessa :există victime (video) Federația Rusă a provocat o lovitură masivă în regiunea Odessa: există victime (video) agenții inamici sunt reținuți zilnic în Ucraina-Danilov Agenții inamici sunt reținuți zilnic în Ucraina-Danilov lichidații au fost scoși de camioane: au apărut detalii despre greva AFU asupra ocupanților din Berislav Lichidații au fost scoși de camioane: au apărut detalii despre greva AFU asupra ocupanților din BerislavArestovich a prezis ce se va întâmpla în Rusia după dezocuparea Kherson Arestovich a prezis ce se va întâmpla în Rusia după dezocuparea Kherson

La 18 iulie, ministrul Apărării al Ucrainei a menționat că secretarul american al Apărării a raportat “vești bune” înainte de întâlnirea Ramstein-4.

următoarea reuniune a grupului de Contact pentru apărarea Ucrainei (“Ramstein-4”) va avea loc pe 20 iulie.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.