Rusia a primit o înfrângere strategică/REUTERS photoRusia a primit o înfrângere strategică/foto de REUTERS

Ministrul Apărării al Ucrainei, Oleksiy Reznikov, a declarat că Ucraina intră acum într-o nouă fază lungă a războiului.

a scris despre asta pe Facebook.

“Intrăm într—o nouă fază – pe termen lung-a războiului. Pentru a-l câștiga, trebuie să planificăm cu atenție resursele, să evităm greșelile și să ne proiectăm puterea astfel încât inamicul, în cele din urmă, să nu-l poată suporta”, a scris el.

Potrivit șefului departamentului, până la 9 Mai, Rusia a primit o înfrângere strategică — nu a putut distruge Ucraina prin intervenție militară și schimbarea puterii în marionete rusești.

“La înfrângerea strategică a Federației Ruse pe câmpul de luptă s-a adăugat o înfrângere strategică la nivel internațional. Dacă ne amintim că lumea civilizată consolidează sancțiunile economice, iar Finlanda și Suedia se pregătesc să solicite aderarea la NATO, atunci contextul internațional pentru Kremlin se deteriorează sistematic. Lumea are șansa de a învinge dictatura, ceea ce creează un pericol global”, a spus ministrul.

El a adăugat că Ucraina se confruntă cu săptămâni extrem de dificile.anterior, ministrul adjunct al Apărării al Ucrainei, Anna Malyar, a declarat că mai multe săptămâni extrem de dificile sau chiar luni așteaptă țara noastră în așteptarea asistenței armate.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *