Irina Venediktova/OGPU photo Irina Venediktova/OGPU photo

Ucraina investighează impunerea unei condamnări la moarte asupra britanicilor și a unui marocan de către o pseudo-instanță a “DNR”.

Potrivit procurorului general al Ucrainei Irina Venediktova, conform convențiilor de la Geneva, Aiden Eslin, Sean Pinner și Brahim saadun se bucură de imunitatea combatanților și, în calitate de prizonieri de război, nu pot fi trași la răspundere pentru participarea directă la ostilități.

ea a subliniat că detenția lor ar trebui să vizeze doar prevenirea participării lor în continuare la ostilități.

“În plus, niciun prizonier de război nu poate fi condamnat fără protecție și fără ajutorul unui avocat sau apărător calificat. Acesta este principiul de bază al dreptului la un proces echitabil, care funcționează atât în timp de pace, cât și în timp de război. Mai mult, în spațiul european modern, pedeapsa cu moartea este considerată o formă inacceptabilă de pedeapsă, incompatibilă cu drepturile fundamentale, dreptul la viață și dreptul de a nu fi supus unui tratament crud, inuman sau degradant”, a subliniat Procurorul General.

Potrivit ei, verdictul fals al lui Eslin, Pinner și Saadun nu este altceva decât o încălcare și o batjocură a obligațiilor Rusiei ca stat ocupant prevăzute de dreptul umanitar internațional și de dreptul internațional al drepturilor omului.”

“Rusia își demonstrează încă o dată înstrăinarea de sistemul bazat pe reguli și nerespectarea flagrantă a fundamentului statului de drept. Ucraina a lansat deja o anchetă preliminară asupra acestui fapt și va lua toate măsurile necesare pentru a se asigura că toți cei implicați în aceste acțiuni ilegale sunt trași la răspundere pentru acestea”, a adăugat Venediktova.

Citește și:  proces fără valoare: Ministerul de Externe a reacționat la verdictul ocupanților pentru străini “Proces fără valoare”: Ministerul de Externe a reacționat la verdictul ocupanților pentru străiniîn Marea Britanie au reacționat la decizia militanților RPD de a executa voluntari străini în Marea Britanie au reacționat la decizia militanților RPD de a executa voluntari străini

După cum a raportat UNIAN, așa-numita “Curte Supremă” a grupului armat ilegal “DNR”, controlat de Kremlin, a condamnat la moarte trei prizonieri străini care au luptat ca parte a Forțelor Armate ale Ucrainei. Vorbim despre doi britanici-Sean Pinner și Aiden Eslin, precum și cetățeanul marocan Saadoun Brahim. Toți au semnat contracte cu Forțele Armate ale Ucrainei înainte de începerea unei invazii pe scară largă a Federației Ruse în Ucraina.

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a declarat că străinii capturați se bucură de drepturile prizonierilor de război, deoarece au semnat contracte cu Forțele Armate ale Ucrainei.

“Toți străinii care luptă pe teritoriul ucrainean ca parte a Forțelor Armate ale Ucrainei sunt militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei. Și în conformitate cu dreptul umanitar internațional, acestea sunt supuse statutului juridic al combatanților”, a comentat situația reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.