fals

Războiul din Ucraina a intrat într-o nouă fază: Lupta pentru controlul Donbass. Accentul va fi pus nu pe apărarea Ucrainei de forțele mari de atac, ci pe acțiunile sale ofensive împotriva rușilor înrădăcinați. 

Consultanții militari ai Consiliului Atlantic au analizat opțiunile pentru dezvoltarea evenimentelor războiului ruso-ucrainean.

“Am identificat două potențiale zone ale atacurilor rusești. În primul rând, Kremlinul intenționează să preia controlul (sau să distrugă) Mariupol și, prin urmare, să elimine prezența militară ucraineană pe coridorul terestru dintre Crimeea și Donbass. În al doilea rând, rușii vor lansa probabil o ofensivă în sud în direcția izyum. Ca răspuns la schimbarea strategiei Ruse, forțele ucrainene se îndreaptă spre contraatacuri mai active. Ucraina se pregătește pentru o ciocnire pe scară largă cu forțele rusești din est, așa că are nevoie urgentă de arme grele pentru a elimina trupele rusești din Donețk și Lugansk”, se arată în raport.

Se remarcă faptul că, în ciuda faptului că Federația rusă și-a mutat principalele eforturi spre est, loviturile sale aeriene și rachete continuă în toată Ucraina. Scopul este de a împiedica apărarea aeriană Ucraineană să se concentreze exclusiv asupra Donbasului și să provoace daune regiunilor ucrainene.

“Ucrainenii vor trebui nu numai să restrângă avansul trupelor rusești, ci și să-i scoată din pozițiile fortificate. Credem că o astfel de natură a ostilităților se poate transforma într-un război sângeros de uzură. În cursul său, prima linie se va muta dintr-o parte în alta”, spun experții. 

Pentru a rezista ofensivei rusești din Donbas și a merge pe o contraofensivă, ucrainenii vor avea nevoie de arme ofensive: putere de foc la sol, avioane de grevă, vehicule blindate, sisteme anti-Nave. 

Concentrarea forțelor în Donbas oferă armatei ruse posibilitatea de a plasa soldați neexperimentați în poziții defensive în zonele controlate ale Rusiei. Acolo, unitățile sale vor avea propriile avantaje în apărare, de care Ucraina s-a bucurat în etapele inițiale ale invaziei rusești. 

“De aceea ucrainenii nu ar trebui să întârzie contraofensiva. Pentru a contracara noua strategie a Rusiei, Ucraina trebuie să folosească focul și manevra pentru a disloca forțele ruse din Mariupol, pentru a preveni formarea unui coridor terestru de la Donbass la Crimeea și pentru a elibera teritoriul ocupat la vest și la nord de Donețk. Acest lucru trebuie făcut înainte ca rușii să-și consolideze succesul acolo. Grevele ucrainene în direcția Crimeei și a zonelor ocupate din Donbass ar trebui să fie efectuate în principal cu foc de artilerie de la distanțe lungi și lovituri aeriene”, adaugă experții.

Reamintim că Ministerul Apărării al Federației Ruse a oferit luptătorilor ucraineni din Mariupol să depună armele și să se predea. Au refuzat să se predea. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că, dacă Rusia distruge armata ucraineană care apără Mariupolul, negocierile de pace viitoare vor deveni imposibile.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.