potrivit lui Podolyak, Ucraina nu poate suporta nicio opțiune despre care se vorbește/foto: UNIANPotrivit lui Podolyak, Ucraina nu poate susține nicio opțiune despre care încep să vorbească/foto: UNIAN

Mikhail Podolyak, consilier al șefului biroului președintelui, a declarat că Ucraina nu poate fi de acord cu Niciun Minsk-3, deoarece este un bilet la un război amânat.

potrivit serviciului de presă al biroului președintelui, Podolyak a spus acest lucru într-un interviu LB.ua .

Potrivit acestuia, din cauza puternicului lobby rus și a propriei indecizii, unii politicieni din Europa încep să spună că Ucraina ar trebui să înceteze lupta și să încheie o anumită “pace” cu Rusia în pozițiile care există acum.

Podolyak a adăugat că acum unele grupuri politice vorbesc despre acest lucru, iar acest lucru nu înseamnă că Europa va refuza să sprijine Ucraina, dar înseamnă că este dificil pentru Ucraina astăzi să demonstreze necesitatea de a oferi armatei ucrainene arme grele.

“Pentru că Europa crede că ar trebui să rămânem acolo unde suntem astăzi. Și spun direct: Doamne ferește, o coajă ucraineană va lovi teritoriul Federației Ruse. Adică, Europa începe treptat să spună lucruri ciudate”, a spus el.

Consilierul șefului PO a subliniat că Ucraina nu poate susține nicio opțiune despre care se vorbește.

“Nu putem merge la Minsk-3 – este evident. Pentru că este un bilet la un război amânat. Nu putem vorbi despre o încetare a focului până la retragerea trupelor rusești de pe teritoriul Ucrainei. Este clar că vor săpa, își vor crea propriile linii de fortificație și ne va fi foarte dificil să le dislocăm de pe teritoriul Ucrainei. Nu putem fi de acord cu niciun ultimatum din partea Rusiei, pentru că va însemna că vor câștiga”, a subliniat el.

Podolyak a adăugat că orice, chiar și o mică victorie pentru Rusia înseamnă escaladare.

Potrivit acestuia, opinia publică a lumii occidentale este cu siguranță de partea Ucrainei, iar politicienii europeni, pentru a-și amuza societățile, spun că oferă multă asistență Ucrainei, dar în ceea ce privește volumele necesare, acest lucru nu este deloc așa.

“Rusia a concentrat toate resursele posibile din toate districtele sale militare din estul țării noastre. Ei au efectuat o mobilizare sub acoperire de la 1 aprilie. Și nu suntem o putere militaristă, în general am trăit într-o altă lume, am investit bani în dezvoltare”, a spus el.

Podolyak este convins că, dacă Europa susține orice concepte pro-ruse, în special în ceea ce privește forțarea Ucrainei să facă concesii teritoriale, aceasta va însemna că Europa moare.

El a subliniat încă o dată că orice așa-numit “Minsk-3” este un război amânat pentru un an, ceea ce înseamnă mult mai multe victime și mult mai multe riscuri pentru existența Ucrainei.

“Pentru că Rusia, dacă nu pierde, va începe să acumuleze arme, să pregătească rezerve, să lucreze la greșeli, să înlăture generalii care lucrează foarte “eficient” astăzi, să ia tineri locotenent coloneli și coloneli care înțeleg cum să lupte și vom obține un război mult mai sângeros într-un an. Nu avem nicio șansă să facem compromisuri și să facem concesii”, este convins consilierul șefului PO.

Prin urmare, potrivit lui, Ucraina are nevoie de un acord privind garanțiile de securitate.

“Problema garanțiilor este o chestiune a sfârșitului corect al războiului în Europa. Adică ne întoarcem la cheie – disponibilitatea elitei globale de a-și asuma responsabilitatea. Pentru că doar încheierea unei alianțe este o poveste, dar asumarea responsabilității, de exemplu, la rândul său cu Federația Rusă, este alta”, a spus el.

După cum a raportat UNIAN, Franța este gata să-și asume rolul de mediator în cazul unui dialog deschis între Ucraina și Rusia.

Acest lucru a fost declarat astăzi, 30 mai, de ministrul Europei și Afacerilor Externe al Franței, Catherine Colonna.

ajută proiectulsusține-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.